Onderwaterscooter

Onderwaterscooter

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geen resultaten

Wat is een onderwaterscooter?

Een onderwaterscooter kan gezien worden als onderdeel van een duikuitrusting. Als jij als duiker veel materiaal mee moet nemen óf als jij lange afstanden af moet leggen, is het verstandig om een onderwaterscooter mee te nemen. Een onderwaterscooter geeft je namelijk extra power, waardoor het jou als duiker minder energie kost om vooruit te komen (je hoeft zelf minder te doen). Maar een onderwaterscooter kan ook worden gebruikt als ´speelobject´. Zo kan deze duikscooter een geheel nieuwe beleving aan het snorkelen geven! De scooter beschikt over een lange batterijlevensduur en je kunt zelf het tempo ervan bepalen. Wil jij rustig langs alle vissen snorkelen? Kies dan voor een laag tempo. Ben jij juist op zoek naar spanning en sensatie? Kies dan voor een hoge snelheid! Maar let op: een onderwaterscooter kan ook uitvallen. Houd hier rekening mee als je de diepte opzoekt!

Hoe snel gaat een onderwaterscooter?

Hoe snel een onderwaterscooter gaat is afhankelijk van de hoeveelheid pk’s. Hoe meer pk een de duikscooter heeft, hoe sneller deze gaat. Gemiddeld heeft de onderwaterscooter een topsnelheid van 1,6m/s: 90 meter per minuut.

Mag ik een onderwaterscooter in het zwembad gebruiken?

Onderwaterscooters worden over het algemeen in open wateren (meren, plassen, zee) gebruikt. In open wateren kun je namelijk eenvoudig gebruik maken van de oppervlakte en heb je weinig obstakels waarmee je rekening moet houden. Een onderwaterscooter mag in principe ook in een zwembad gebruikt worden, mits je voldoende rekening houdt met de overige badgasten. Maar om er zeker van te zijn dat jij jouw onderwater motor mee mag nemen naar het zwembad, adviseren wij om vooraf altijd eerst even contact op te nemen met het desbetreffende bad! Per zwembad kunnen de regels namelijk verschillen.