Ijshockeystick

Ijshockeystick

Wil je een ijshockeystick kopen? We hebben ijshockeysticks voor volwassenen en kinderen. Naast een stick, heb je ook ijshockeyschaatsen , een puck en een ijshockey goal nodig om ijshockey te kunnen spelen. Koop jouw ijshockeystick van Oroks of Oxelo bij Decathlon.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.3/5 Op basis van 204 reviews

IJshockeystick

Een ijshockeystick is één van de belangrijkste attributen die je nodig hebt voor een potje ijshockey. Met een ijshockeystick schiet je namelijk je puck over het ijs. De ijshockeystick wordt van stevig materiaal gemaakt, omdat het tegen een stootje moet kunnen. Zo bestaat de stick vaal uit aluminium en een houten grip. Maar hoe stevig het materiaal ook is, het kan altijd gebeuren dat je je hockeystick tijdens het seizoen breekt!

Hoe kies ik de juiste ijshockeystick?

Wanneer je op zoek bent naar een (nieuwe) ijshockeystick, is het belangrijk om het volgende rekening te houden:

  • Ben ik links- of rechtshandig? En dan vragen we ons niet af of je met links of rechts schrijft, maar juist met welke kant je de puck aanneemt en wegschiet. Wanneer je de puck vaak vanaf de linkerkant van je lichaam schiet, dan is het verstandig om een Left (L) ijshockeystick te kopen. Neem de puck vaak vanaf de rechterkant van je lichaam aan? Koop dan een Right (R) stick.
  • Lengte ijshockeystick. De ijshockeystick heeft de juiste lengte als de stick tot aan je neus komt (als je niet op schaatsen staat). Sta je wel op je schaatsen? Dan komt de juiste stick tot aan je kin.
  • Flexibiliteit (flex) van de ijshockeystick. De flex bepaald mede hoeveel controle je over de puck hebt en hoeveel kracht je op de puck uit kunt oefenen. Over het algemeen geldt dat een langere stick, flexibeler is. Maar let op: wil je de maat van een ijshockeystick aanpassen, door er bijvoorbeeld een stuk van af te zagen, dan zal de flex ook veranderen.

Losse accessoires

Voor je ijshockeystick kun je ook losse accessoires aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan hockeytape. Deze tape kun je op de krul van je stick bevestigen, zodat je stick tegen het schuren over de grond en de puck beschermd wordt. Daarnaast bestaan er ook speciale tassen voor je ijshockeystick. Door je stick altijd in een tas op te bergen, wordt de stick beschermd en zal deze langer mee gaan.