Ijshockey puck

Ijshockey puck

Wil je een ijshockey puck kopen? We hebben pucks voor ijschokey van het merk Oroks. Naast eenijshockeypuck, heb je ook ijshockeyschaatsen, een ijshockeystick en een ijshockey goal nodig om ijshockey te kunnen spelen. Koop jouw ijshockey puck online bij Decathlon.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Merk
Prijs
4.4/5 Op basis van 79 reviews

De ijshockey puck

Wanneer je een potje ijshockey wilt spelen, heb je niet alleen een stick, maar ook een puck nodig! Een puck is een harde zwarte schijf, waar de twee teams om strijden. Tijdens ijshockey heb je namelijk maar één doel: de puck in het goal van de tegenstander krijgen. Een officiële ijshockey puck is gemaakt van hard rubber en heeft een diameter van 7,62 centimeter. Gemiddeld weegt deze puck tussen de 156 en 170 gram. Echter bestaan er ook lichtere en zwaardere pucks. De lichtere pucks (113 gram) zijn blauw van kleur en zijn gemaakt voor jonge spelers. Met deze puck kunnen ze eenvoudig oefenen en krijgen ze het ijshockeyen onder de knie. De zwaardere puck (283 gram) is juist ontwikkeld voor gevorderde spelers die graag de kracht van hun shot willen trainen.

Wist jij dat een ijshockey puck snelheden kan behalen van zo’n 160 kilometer per uur? Hard hè! Je kan je dan vast ook wel voorstellen dat het erg pijnlijk is om zo’n puck tegen je aan te krijgen. Om deze reden staan ijshockeyspelers altijd goed beschermd op het ijs én is de ijsbaan altijd omringt met plastic plaatsen. Zo weet je dat je als toeschouwer ook veilig zit.