Losse teugels

Losse teugels

Wil jij teugels kopen? Decathlon heeft verschillende soorten teugels voor zowel beginnende als ervaren ruiters, voor dressuur en springen. Ook hebben wij teugels in verschillende maten, geschikt voor het berijden van paarden en pony's. Bekijk ook ons assortiment aan slofteugels en martingaalstops voor extra ondersteuning.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪MATERIAAL‬
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 112 reviews

Waarvoor worden teugels gebruikt?

Teugels zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting voor het paard, want met de teugels kun je communiceren met het paard. De meest gebruikte hulpen bij een teugel zijn remmen en sturen. Door met je hand en de teugel verbinding te maken met het bit, kun je je hulpen doorgeven aan het paard. Er zijn veel verschillende soorten teugels, waardoor er altijd wel een geschikt type is voor jou en het paard. Bij Decathlon vind je veel losse teugels, waarbij je de paardenuitrusting met hoofdstel, bit, etc geheel zelf kan samenstellen.

Wat is het verschil tussen teugels en hulpteugels?

Er zijn twee soorten teugels, normale teugels en hulpteugels. Normale of gewone teugels zijn er in verschillende soorten en maten, voor paarden, maar ook voor pony’s. De teugels van Fouganza zijn veelal gemaakt van glad leer, waardoor ze duurzaam zijn en dus ook langer meegaan. Ze garanderen een licht contact tussen je hand en het bit door de precisie dicht tegen de mond aan. Er zijn ook anti-slip teugels die gemaakt zijn van rubber. Deze teugels zijn voorzien van stoppers die de hand positionering verbeteren, waardoor je meer stabiliteit hebt. Zo heb je meer vastheid en een stevigere grip, maar toch de mogelijkheid om flexibiliteit te geven aan de teugels. Voor beginnende jonge ruiters hebben we bij Decathlon ook speciale teugels voor pony’s. Deze teugels zijn voorzien van vier verschillende kleuren, die je helpen om je handen op de juiste plaats te zetten. Een handige manier om het vasthouden van de teugels snel te leren!Hulpteugels gebruik je om een paard in een bepaalde houding te laten lopen, bijvoorbeeld tijdens het longeren, maar ook tijdens het rijden. Belangrijk is om de hulpteugels op de juiste manier te gebruiken. Daarom worden hulpteugels niet aangeraden om als beginner te gebruiken. Het gebruik van hulpteugels zorgt in de ruitersport ook voor controverse, omdat je met hulpteugels het paard in een bepaalde (onnatuurlijke) houding laat lopen, waarbij hij zijn spieren op een verkeerde manier gebruikt. Wil je toch hulpteugels gebruiken? Kijk dan naar longeren en bijzetteugels.

Waarom zit er grip op je teugels en hoe belangrijk is grip bij het rijden?

Bij Decathlon verkopen we voornamelijk lederen teugels, die glad en soepel zijn. Het nadeel is wel dat je niet altijd een even goede grip hebt op de teugel. Grip is belangrijk om de hulpen zo goed en precies mogelijk door te geven aan het paard. Gelukkig hebben we ook hier een oplossing voor. We hebben ook rubberen teugels die voorzien zijn van stoppers en hierdoor zorgen voor meer grip. Dit is vooral handig bij springen en je ziet deze rubberen teugels dan ook vaak gebruikt worden door springruiters. De rubberen teugels zijn in het begin nog vrij stug, maar hoe meer je er mee rijdt, hoe soepeler ze worden. Wat ook kan helpen om meer grip te krijgen is het gebruik van paardrijhandschoenen. Bij Decathlon verkopen wij paardrijhandschoenen voor kinderen en volwassenen.

Wat is het verschil tussen dressuurteugels en spring teugels?

Een dressuurteugel is de meest simpele teugel. Deze is gemaakt van glad leer zonder extra stoppers en vaak met minder grip. Er kunnen verschillen zijn in de breedte en de lengte van de teugel. Let goed op de grootte van je paard of pony, zodat je de juiste lengte teugels kiest. Voor wat extra stijl kun je ook teugels kiezen met strass, waardoor je echt opvalt in de ring!Eigenlijk verschillen springteugels niet zo veel van dressuurteugels. Bij springen heb je meer grip nodig en daarom zijn springteugels vaak gemaakt van rubber met stoppers. Als je rijdt met een martingaal, kan je martingaalstops bevestigen aan de teugels. Deze voorkomen dat de martingaal blijft hangen achter de gespen van de teugels.