Paardenbitten

Paardenbitten

Een passend bit is belangrijk voor optimale training. Decathlon biedt paardenbitten voor verschillende disciplines. Wij hebben niet enkel eenvoudige trensbitten, maar ook stangen, kneveltrensbitten en pelhambitten. Ben jij op zoek naar een fijn bit? Kijk dan eens gauw tussen onze bitten. Kijk ook eens bij onze hoofdstellen en teugels !

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Maat
Merk
‪SPORTIEF NIVEAU‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 1323 reviews

Verschillende soorten bitten

In de paardenwereld bestaan er vele verschillende soorten bitten. Zo heb je een watertrens bit, waarbij de bitringen door de mond lopen. Bij dit type bit kunnen de bitringen vrij ronddraaien. Bij de D-trens bitten zijn de bitringen in de vorm van een D. Doordat het bit tegen de wang drukt, vergemakkelijkt dat het sturen. Daarnaast bestaat er ook nog een kneveltrens bit, bij dit type bit zitten de metalen staafjes naast de bitringen. Dit zorgt ervoor dat het bit niet door de mond getrokken kan worden.

Verschillende bitmaten

Een bit dat niet goed past, kan als zeer pijnlijk ervaren worden door het paard. Het is daarom van groot belang dat de juiste maat van het paardenbit gekocht wordt. Het is moeilijk om precies te meten welk bit geschikt is voor jouw paard. Daarom blijft het toch een kwestie van uitproberen welk type en maat het meest geschikt is voor jouw paard. Een standaard type maat is er dus niet, maar vaak hebben A, B en C pony’s 10,5cm nodig en grote C, D en E pony’s een bitmaat van 11,5cm nodig. Bij grote E pony’s en kleine paarden zou dat 12,5cm zijn en bij grote paarden zou de bitmaat 13,5 zijn. Dit is een schatting, en kan voor ieder paard weer anders zijn.