Jodhpurs en Paardrijschoenen

Jodhpurs en Paardrijschoenen

Op zoek naar Paardrijschoenen of Johdpurs? Omdat paardrijlaarzen niet altijd even comfortabel zijn en in sommige gevallen niet goed passen, kan het fijn zijn om te rijden met paardrijschoenen of Johdpurs. Bij Decathlon hebben we een mooi assortiment in verschillende maten en kleuren. Zo zit er altijd iets tussen waardoor jij comfortabel en stijlvol kunt paardrijden. Kies nu je jodhpurs of paardrijschoenen in combinatie met je mini chaps bij Decathlon!

Advies nodig?
Hoe kies ik mijn jodhpurs?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪WEERSOMSTANDIGHEDEN‬
‪GEBRUIKSPLAATS‬
Verwachte levertijd
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 7581 reviews

Wat zijn jodhpurs en waarvoor worden ze gebruikt?

Je vraagt je af wat zijn jodhpurs? Dit zijn een type paardrijschoenen die je kan gebruiken voor elke discipline. Hierdoor rij je altijd comfortabel en heb je goede grip op je stijgbeugel. Daarnaast kan je aan elk type jodhpurs ook chaps vastmaken. De jodhpurs zijn dus essentieels om paard te kunnen rijden. En is daarnaast op veel maneges ook verplicht om deze paardrijschoenen te dragen. Kijk of dit verplicht is voor jouw manege, echter raden wij het aan om altijd paardrijschoenen of jodhpurs te dragen als je naar de manege gaat. Je hebt namelijk altijd meer grip met paardrijschoenen dan met normale schoenen. Een andere reden is de grip die de jodhpurs bieden op je stijgbeugels tijdens het rijden. Je glijdt niet weg op je stijgbeugels en met deze paardrijschoenen zal je niet snel blijven hangen achter je stijgbeugels. Door chaps aan je jodhpurs vast te maken zorg je ervoor dat je meer grip hebt op je zadel.

Comfortabele leren jodhpurs

Je vraagt je natuurlijk af hoe kunnen de jodhpurs nou comfortabel zijn? De schoenen zelfs zijn helemaal naar wens te maken door bijvoorbeeld te kiezen voor jodhpurs met veters of zonder veters. Hierdoor kan je de schoenen kiezen die precies op maat zijn of schoenen die je kan verstellen met de veters. Naast dat je kan kiezen voor een paardrijschoen met veters of zonder veters kan je ook kiezen voor het soort materiaal. Bijna alle jodhpurs zijn gemaakt van leer of kunststof waardoor ze allebei weinig onderhoud nodig hebben. Hierdoor zijn ze dus heel handig om vaak te dragen tijdens een rit met je eigen paard of leen paard. Maar ook als je helpt op de manege met verschillende klussen kan je thuis je schoenen meteen schoonmaken. Er is heel veel keus tussen alle jodhpurs maar welke is nou geschikt voor jou? Kijk hiervoor online in onze webshop of pas in een van onze winkels de jodhpurs.

Wat zijn de voordelen van rijden met jodhpurs?

Je bent aan het rondkijken voor nieuwe jodhpurs maar weet niet echt wat nou de voordelen zijn van deze schoenen. Om je hiermee verder op weg te helpen hebben wij een aantal voordelen op een rijtje gezet. Hierdoor kan jij makkelijker een keuze maken voor de juiste jodhpurs die bij jou passen. Allereerst waarom moet je kiezen voor jodhpurs en niet voor paardrijlaarzen? Jodhpurs zijn goedkoper in de aanschaf met hetzelfde doel namelijk de steun en stabiliteit bieden van je been en enkel. De schoenen zijn daarnaast flexibeler dan paardrijlaarzen waardoor je ze ook op de manege kan dragen voor klussen. Dit grip onder de jodhpurs zijn hiervoor ook erg geschikt. Door het luchtige draagcomfort en treklus kan je de schoenen lange tijd dragen en ook snel aantrekken.

Hoe kies ik mijn jodhpurs?

Je hebt nu de keuze gemaakt dat je jodhpurs wilt maar nu twijfel je welke is het beste voor mij? Je bepaalt dit op basis van 3 dingen je omgeving waarin je rijdt, niveau en persoonlijke voorkeur. Wil je gaan rijden en voornamelijk buiten de manege gebruiken kies dan voor een robuustere jodhpurs. Wil je de jodhpurs voornamelijk gebruiken op de manege zelf koop dan de jodhpurs die speciaal gemaakt zijn voor de manege. Daarnaast is niveau van de ruiter erg belangrijk bij het kiezen van de juiste jodhpurs. Begin je pas net met paardrijden kiezen van een een simpele leren jodhpurs dit is een goede basis voor een paar keer per week of maand paardrijden. Ben je al erg ervaren kiezen dan voor een leren schoen met extra dik leer dit zorgt ervoor dat je schoenen langere tijd mee kunnen gaan bij intensief gebruik.