Chaps

Chaps

Chaps kopen? Soms passen paardrijlaarzen niet altijd even goed en zijn daarom chaps in combinatie met jodhpurs een betere optie. Bij Decathlon hebben wij een breed assortiment van zowel leren chaps als synthetische chaps in verschillende maten en kleuren, zo kun je altijd in stijl op pad.

Advies nodig?
Hoe kies ik mijn minichaps?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Verwachte levertijd
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 3079 reviews

Wat zijn chaps en wat is het verschil tussen rijden met paardrijlaarzen en chaps?

Paardrijlaarzen bestaan uit 1 geheel. Chaps worden gedragen met jodhpurs. Chaps zijn daarnaast goedkoper dan rijlaarzen als je dit combineert met de jodhpurs. Een ander voordeel van chaps is dat je ze makkelijk uit kan doen na het rijden om bijvoorbeeld op de manege te gaan werken. Dit is daarom ideaal voor in de zomer of als je daarna veel op stal moet werken. Ook worden de rijlaarzen vaak gebruikt met wedstrijden dus gebruiken veel ruiters ook chaps in combinatie met jodhpurs voor hun dagelijkse trainingen om hun rijlaarzen mooi te houden.

Wat zijn mini chaps en wat is het verschil tussen gaithers en mini chaps?

De benaming van mini chaps komt van de cowboy chaps die een rits aan de zijkant van de heupen hebben en bij de billen open zijn. De mini chaps worden vaak gebruikt in combinatie met jodhpurs. De mini chaps worden nu regelmatig gedragen door ruiters omdat ze tot de knie holte komen en daarom een mooie vervanger zijn voor de paardrijlaarzen. Echter met de benaming chaps wordt ook vaak minichaps bedoeld in Nederland, vind online welke chaps het beste bij jou passen. Gaithers zijn ook mini chaps in formaat alleen zijn gaithers van een ander materiaal gemaakt namelijk van hard leer.

Het voordeel van rijden met leren chaps

Je vraagt je af waarom zou je kiezen voor het rijden met leren chaps? Wij helpen je graag met een aantal voordelen op een rijtje te zetten, toch zijn veel van deze voordelen meer een persoonlijke voorkeur. Het grootste voordeel is dat je de chaps eenvoudiger kan aantrekken in vergelijking met paardrijlaarzen en zitten bovendien niet knel onder de knie. Daarnaast zijn chaps veel goedkoper dan paardrijlaarzen maar let op ze zijn niet altijd toegestaan op wedstrijden! Verder is het kiezen van chaps over paardrijlaarzen een persoonlijke voorkeur, sommige mensen vinden paardrijlaarzen niet lekker zitten of kunnen niet de juiste maat vinden. Probeer daarom altijd verschillende soorten paardrijlaarzen en jodhpurs met chaps om erachter te komen welke het beste bij jou passen.

De mooiste bruine chaps vind je bij Decathlon maar kies je voor kunststof of leer?

Bij Decathlon hebben we heel veel verschillende soorten bruine chaps maar waarom kiezen voor kunststof of leer? Eigenlijk is het belangrijkste om naar te kijken bij de keuze tussen deze 2 is je niveau. Begin je pas net en rij of rij je af en toe kies dan voor kunststof chaps deze zijn licht en hebben weinig onderhoud nodig. Rij je regelmatig kies dan voor leren chaps deze zijn sterker dan kunststof minichaps maar vergen ook meer onderhoud. Ben je ervaren rijder kies dan voor minichaps van splitleer deze zijn duurzaam en gaan lang mee maar vergen ook veel onderhoud. Dit kan je doen het onderhoud doen met een van onze lederonderhoud producten

Hoe kies je de juiste maat chaps

Het kiezen van de juiste maat voor je chaps is belangrijk omdat dit anders kan leiden tot het afknellen van je kuit tijdens het rijden. Maar hoe weet je nou welke maat jij moet kiezen voor je chaps? Om dit te doen meet je kuitomtrek op het breedste gedeelte met je broek aan. Heb je dit gedaan dan moet je daarna ook je beenlengte meten. De mini chaps van Decathlon zijn beschikbaar in verschillende schafthoogtes en kuitmaten (aangegeven in cm). Hierdoor zit er altijd wat tussen voor jou, kies nooit een chap die te kort is anders gaat het knellen. Maar ook omgekeerd mag die niet te lang zijn omdat het anders in je knieholte gaat duwen.