Bodyprotector

Bodyprotector

Wil jij een bodyprotector voor paardrijden kopen? Bij Decathlon bieden wij verschillende soorten paardrij bodyprotectors aan voor kinderen en volwassenen zodat je veilig op je paard zit. Een bodyprotector voor paardrijden is licht, flexibel en beschermd je rug tijdens een val en kan daarom verschillende blessures voorkomen. In ons assortiment hebben we o.a. paardrij bodyprotectors van ons eigen merk Fouganza en Smart Rider. Bekijk ook ons assortiment aan paardrijcaps om extra veilig op je paard of pony te zitten.

Advies nodig?
Hoe kies ik de juiste bescherming voor paardrijden?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 2283 reviews

BODYPROTECTOR PAARDRIJDEN

Bodyprotectors voor het paardrijden zijn ontworpen om je te beschermen tijdens een val van het paard. De speciale vorm beschermt de rug en vitale organen van een ruiter tijdens een val van het paard, als je een obstakel raakt of wanneer je onder de hoeven van een paard terecht komt. Samen met de paardrijcap is de bodyprotector een essentieel onderdeel van de veiligheid bij het paardrijden. Hoewel het dragen van een bodyprotector niet verplicht is bij de meeste maneges, zie je toch dat aan het begin van elk seizoen steeds meer jonge ruiters en zelfs oudere ruiters besluiten om een bodyprotector te gaan dragen. Echter, een body protector is niet in alle disciplines verplicht. Het vereiste niveau van bescherming varieert afhankelijk van de discipline die wordt gereden. Bij het springen en de cross is het dragen van een level-3 bodyprotector inmiddels wel verplicht.

BODYPROTECTOR KIND

Een bodyprotector voor een kind is een veilige oplossing om jong te kunnen beginnen met paardrijden. Een bodyprotector van Fouganza dient als een extra zekerheid zodat het kind goed beschermd is tegen een eventuele val. Als ouder wil je dat je kind veilig op een paard of pony zit. Door middel van het gebruik van een bodyprotector bescherm je je kind tegen botbreuken en kneuzingen. Het kan zijn dan een bodyprotector het kind weerhoud om alle bewegingsvrijheid te geven die wenselijk is voor tijdens het paardrijden. Dan kan er ook altijd nog voor worden gekozen om een rugprotector aan te schaffen. Er is een verschil tussen rugbeschermers en bodyprotectors. Bodyprotectors van decathlon beschermen het bovenlichaam tegen schokken en vertrapping. De verschillende ontwerpen bieden je verschillende keuzes in comfort en beweeglijkheid door scharnierende schuimblokken toe te voegen. Ook bestaan er ruitersport rugbeschermers die je meer comfort en ventilatie bieden. Deze beschermen alleen de rug van de ruiter en zijn niet toegestaan bij de wedstrijden waar een level-3 bodyprotector verplicht is.