Rugbyschoenen volwassenen

Zoek jij rugbyschoenen? Of de zon schijnt of dat het regent, het maakt niet uit, er wordt gerugbyd. Daarvoor heb je wel de juiste schoenen nodig. Offload, het nieuwe rugbymerk van Decathlon, ontwierp stevige en comfortabele rugbyschoenen voor kinderen. Wist je dat onze producten in samenwerking met Franse professionele spelers ontworpen worden? Bedenk goed wat voor schoen je zoekt: Méér noppen bieden méér houvast in de scrum. Minder noppen maken je sneller en méér wendbaar. Ook de ondergrond maakt verschil: Aluminium noppen bieden méér houvast op drassig terrein. Kunststof noppen zijn geschikt voor kunstgras.

Rugbykleding vind je ergens anders op de site, net als rugby lichaamsprotectie. En vergeet vooral je rugby sokken niet!
Rugbyschoenen volwassenen
Filter
Terug naar artikelen
Maat
Merk
Kleur
Prijscategorie
19 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  3.5/5 Op basis van 539 reviews

  Welke rugbyschoenen moet ik kiezen?

  Overal algemeen dragen de voorwaartsen andere schoenen dan lijnspelers (backs). De voorwaartsen zoeken meer grip en stabiliteit in de scrum. De backs gaan vaak voor een lichtere rugbyschoen voor snelheid en wendbaarheid. Daarnaast zijn er ook schoenen met een mix van beide, die met name worden gedragen door derde rijers.

  Wat is het belang van de noppen bij rugbyschoenen?

  De schoenen voor de eerste en tweede rijers hebben 8 grote noppen en zijn vaak van aluminium. Deze rugbyschoenen zijn ontworpen voor de scrum: ze stabiliseren de voet bij snelle richtingsveranderingen en bieden tegelijk optimale slipvastheid. De overige spelers gaan vaak voor een wat soepelere schoen, met ronde noppen zodat ze snel kunnen keren en/of meer gevoel hebben bij het kicken van de bal. De ondergrond en persoonlijke voorkeur is vervolgens bepalend voor de keuze tussen aluminium, kunststof of een mix hiervan.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen