Wapenkluizen

Wapenkluizen

Op zoek naar een wapenkluis? Bij Decathlon verkopen wij een groot assortiment aan wapenkluizen! De experts van Solognac hebben wapenkluizen ontworpen om je jachtgeweren veilig in op te bergen. Naast wapenkluizen verkopen wij ook elektronische kluizen. In ons assortiment vind je ook wapenkluizen van de volgende merken: Hartmann Tresore Fra en Format. Al onze wapenkuizen zijn voorzien van een S-1/EN14450 certificering en voldoen daarmee aan de regels uit de Wet Wapens en Munitie. Voor het opbergen van uw jachtgeweren koop je de juiste wapenkluizen dus online bij Decathlon!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
‪AANTAL WAPENS‬
‪OPTIES‬
Merk
Prijs
€359,99
Wapenkluis voor 5 geweren WF 145-5 Format
FORMAT

Wapenkluis voor 5 geweren WF 145-5 Format

(68)
Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
4.6/5 Op basis van 793 reviews

Wapenkluis kopen doe je bij Decathlon

Wanneer je een jachtakte wilt aanvragen dien je een wapenkluis te kopen die aan een aantal voorwaarden te voldoet. De politie komt dit dan ook thuis bij je controleren. Het is dus belangrijk dat je weet waaraan je wapenkluis dient te voldoen. Hieronder leggen wij uit op welke punten je moet letten wanneer je een wapenkluis gaat kopen. Het is niet noodzakelijk dat je over een wapenvergunning beschikt wanneer je een wapenkluis wilt kopen.

Regelgeving wapenkluis in Nederland.

De regelgeving voor een wapenkluis in Nederland stelt dat het verplicht is om wapens en munities te bewaren in een afzonderlijke deugdelijk afgesloten en voor onbevoegden niet gemakkelijk bereikbare bergplaatsen. De wapens dienen dus gescheiden van de munities te worden opgeborgen wat wil zeggen dat dat de wapens ongeladen moeten worden opgeslagen. Wat zegt deze regelgeving nu precies?
Wat wordt er in de regelgeving bedoelt met een deugdelijke bergplaats?
Een deugdelijk bergplaats voor wapens en/of munities is een speciaal voor de opslag van wapens gemaakte wapenkast/wapenkluis of een andere kluis die qua uitvoering en inbraakwerendheid daarmee kan worden gelijkgesteld. Daarnaast dient een wapenkluis te worden verankerd aan de vloer of de muur, tenzij de wapenkluis zwaarder is dan 200 kg. In dit geval is het uitgesloten dat deze kluis kan worden meegenomen bij inbraak. Daarbij geldt dat een wapenkluis niet mag worden neergezet in een schuur en of garage die niet via het huis te bereiken is (losstaand).

Wapenkluis S1

Om aan deze regels uit de Wet Wapens en Munitie te voldoen verkopen wij bij Decathlon in Nederland uitsluitend wapenkluizen die zijn gecertificeerd vanaf klasse S-1 / EN14450 certificering. De certificering wordt afgegeven als de kluis voldoet aan alle eisen wat inbraak en veiligheid betreft. Dit is een classificatie met een waardeberging van €2.500.

Hoe veranker je een wapenkluis?

Je wapenkluis op de juiste manier verankeren doe je met de volgende verankeringsmethoden:
- Keilbouten of mechanisch anker
- Chemisch ankers;
- Verlijming: hiervoor wordt doorgaans MS Polymeer-kitten gebruikt. Deze zijn dusdanig sterk dat een kluis niet meer te verwijderen is.
- combinatie van bovenstaande verankeringsmethoden.
Zorg ervoor dat er geen kieren zijn waar een koevoet makkelijk achter kan komen.

Verzekeringsmaatschappij

Indien de wapenkluis is voorzien van een S-1/EN14450 certificering én op de juiste manier is verankerd aan de muur of de vloer dan wordt deze ook goedgekeurd door de verzekeringsmaatschappij. Dit geldt alleen bij geregistreerde wapens uiteraard.