MTB zomerkleding

MTB zomerkleding

Mountainbiken is de perfecte sport om in alle seizoenen te doen. In het voor- en najaar zorgen de modderige paden in het bos voor een flinke technische uitdaging. In de winter is de kou je belangrijkste tegenstander en in de zomer is dat, naast het mulle zand, de hitte. Met onze MTB kleding voor de zomer ben jij goed toegerust. Ontdek onze MTB shirts en een MTB broek die past bij jouw rijstijl én bij het weer.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 29671 reviews

Ons mountainbike kleding advies voor de zomer

Het Nederlandse weer is wisselvallig. In de zomer kan het zowel warm zijn als koud en alles er tussenin. Wat voor MTB kleding in de zomer draag je dan? Van sporten krijg je het snel warm, dus meerdere laagjes zijn meestal niet nodig. Vanaf een temperatuur van 15 graden Celsius kan je al een korte broek aan. Bij Decathlon hebben wij fijne korte MTB-broeken. Heb je liever geen strakke tights? Een MTB short als onderdeel van je MTB kleding in de zomer is onmisbaar. Heeft het een keer geregend en zijn de bospaden modderig? Kies voor een waterdicht overshort dat je beschermt tegen regen en modder. Je draagt dit overshort over een broek of short heen. Is het warmer dan 20 graden Celsius, dan is een shirt met korte mouwen voldoende als MTB kleding in de zomer. Combineer dit met een ondershirt als het wat frisser is.

Al onze MTB kleding voor de zomer is gemaakt van ademende materialen die zorgen dat je zweet goed wordt afgevoerd en je niet afkoelt. Je transpiratievocht wordt naar de buitenkant van je shirt afgedreven zodat jij er zo min mogelijk last van hebt. Maak je MTB kleding zomer set compleet met sokken in vrolijke kleuren.

Vergeet je fietsaccessoires niet in de zomermaanden

Als het mooi weer is, zou je zo wegfietsen in een shirt en een korte broek. Ook in de zomer staat veiligheid voorop. Ga nooit zonder ATB fietshelm op pad. Wij hebben fietshelmen met wel 17 luchtgaten die zorgen voor de broodnodige verkoeling. Ze zijn eenvoudig te verstellen met een simpele draaiknop. Dankzij de uitneembare schuimpads heb je geen last van irritatie op je hoofd. Wij hebben helmen voor kortere en langere ritten. Ook handschoenen zijn in alle weersomstandigheden fijn voor extra grip en het beschermen van je handen. De MTB handschoenen van Decathlon zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Wil je voorkomen dat de zon in je ogen schijnt of wil je je ogen beschermen tegen opwaaiend zand? Met een hippe MTB bril zijn je ogen optimaal beschermd. Doordat de bril je gezicht goed bedekt, komt er niets achter de glazen. De brillen van Decathlon hebben verschillende kleuren glazen. Hoe hoger de categorie glazen, hoe minder uv-straling je zonnebril doorlaat. Neem je je MTB in de zomer mee om in de bergen te fietsen? Kies dan voor een bril uit de hoogste categorie. Samen met Decathlon train je de hele zomer door.