MTB wielen

MTB wielen

Op zoek naar nieuwe MTB wielen voor op je mountainbike? Decathlon biedt allerlei soorten MTB wielen aan in verschillende maten, te weten 26 inch, 27,5 inch en 29 inch wielen. Over het algemeen kun je stellen dat de duurdere MTB wielen over betere lagers beschikken en lichter van gewicht zijn. De MTB wielen zijn bij Decathlon los verkrijgbaar of in een wielset. Daarnaast vind je in onze webshop allerlei andere handige mountainbike accessoires, zoals MTB banden, zadels en pedalen.

Advies nodig?
Hoe plak ik mijn fietsband zonder mijn wiel te demonteren?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
38,50
Snelkoppelingsset XLC QR-L05
Snelkoppelingsset XLC QR-L05
XLC

Snelkoppelingsset XLC QR-L05

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
50,50
TX12 conversie set
TX12 conversie set
XLC

TX12 conversie set

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
38,50
Snelkoppelingsset XLC QR-L05
Snelkoppelingsset XLC QR-L05
XLC

Snelkoppelingsset XLC QR-L05

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
88,50
1.091,00
25,33
Trapas BBS15 BSA 68/129 mm
Trapas BBS15 BSA 68/129 mm
SUNRACE

Trapas BBS15 BSA 68/129 mm

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
4.1/5 Op basis van 2449 reviews

Mountainbike wielen in verschillende maten

In de 90'er jaren had je enkel de keuze voor één wielmaat als je mountainbike wielen moest aanschaffen: de 26 inch. Tegenwoordig is echter het aanbod aan wielmaten enorm uitgebreid met onder andere de 29 inch mountainbike wielen en de 27,5 inch maat. De 26 inch MTB wielen worden vanwege de lage ontwikkelingskosten nu veelal toegepast voor kinderfietsen en mountainbikes in het lagere segment. Dat betekent echter niet dat de 26 inch mountainbike wielen geen voordelen bieden. De fiets is namelijk veel wendbaarder dan de mountainbikes met grotere wielen.

Wie toch liever niet direct op een wielen van 29 inch wilt overstappen, kiest voor MTB wielen van 27,5 inch. Deze mountainbikes maken wel gebruik van hetzelfde frame als de mountainbike met 26 inch wielen, waardoor je de voordelen van dit type mountainbike combineert met de voordelen van grotere MTB wielen. Met name voor fatbikes en downhill fietsen is deze maat enorm geschikt. Door de bredere banden heb je meer contact met de grond, waardoor je over aanzienlijk veel grip beschikt. Aangezien je ook met meer rolweerstand te maken krijgt, gaat dit wel ten koste van de snelheid.

MTB wielen van 29 inch voor de perfecte mountainbiketocht

Sinds de introductie van de MTB wielen van 29 inch in de mountainbike wereld heeft deze wielmaat een enorme opmars gemaakt. Met de MTB wielen van 29 inch is het namelijk mogelijk om snellere prestaties te halen op lange rechte stukken. Ook overwin je kleine obstakels gemakkelijker met grotere wielen. De MTB wielen van 29 inch zijn echter wel iets zwaarder dan bijvoorbeeld de 26 inch wielen en leveren in op wendbaarheid. De MTB wielen zijn echter steeds verder geïnnoveerd waardoor de wielen steeds lichter zijn geworden.

Vrijwel alle MTB wielen zijn uitgevoerd met een schijfrem. De voornaamste reden is dat deze remmen in ieder weertype maximale stopkracht bieden. Met name wanneer je veel door de plassen en modder crosst, zijn deze remmen zeer geschikt. Toch kan een velgrem ook uitkomst bieden op je mountainbike. Dit type rem is namelijk lichter van gewicht, goedkoper, en gemakkelijker te vervangen. Als iedere gram van je mountainbike telt, bieden deze remmen uitkomst voor een maximale prestatie. Vraag je je af welk type rem en welke wielmaat het beste bij jouw mountainbike past? Kom dan gerust langs bij een van de Decathlon winkels voor een deskundig advies van onze mountainbike specialisten. Onze verkopers zijn zelf ook actief in de mountainbikesport, waardoor ze op de hoogte zijn van de laatste trends. Of bekijk direct onze webshop voor al je MTB wielen en accessoires.