MTB sokken

MTB sokken

Tijdens het mountainbiken staan je voeten in voortdurend contact met je pedalen. Ze vormen het fundament van een goede rit. Bij een gedegen mountainbike outfit, mogen MTB sokken dan ook zeker niet ontbreken. Goede sokken zorgen niet alleen voor een prettige en comfortabele MTB-ervaring, maar ook voor minder pijnlijke benen en voeten. MTB sokken draag je bij voorkeur onder kwalitatieve MTB schoenen. Verschillende MTB sokken zijn geschikt voor verschillende omstandigheden. Welke sok past het best bij jouw rit?

Advies nodig?
Welke fietskleding heb ik nodig in de winter?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€27,95
€19,95
€19,95
€17,99
4.5/5 Op basis van 4573 reviews

Mountainbike sokken: het nut

Mountainbike sokken kennen veel toegevoegde waarde voor elke mountainbiker; of je nou net begint of al heel wat jaren (zeer) fanatiek bezig bent. Waar wielrenners vaak lange sokken dragen voor maximale aerodynamica, is dit voor de gemiddelde mountainbiker minder belangrijk. Maar waar zit de toegevoegde waarde hem dan wél in? Het zit hem voornamelijk in het beschermen van je benen. Omdat je vaak langs veel (scherpe) takken, struiken en brandnetels zal fietsen, kunnen mountainbike sokken de gewenste bescherming bieden. Verder zullen ze vaak goed in staat zijn om zweet tijdig te absorberen, zodat het niet je voeten of enkels zal bereiken. Een soortgelijk beschermend effect bieden mountainbike sokken tegen steentjes. Niets is zo vervelend als een steentje in je sok of schoen.

Omdat wij van Decathlon begrijpen dat iedere mountainbiker andere voorkeuren heeft wanneer het aankomt op sokken, hebben wij verschillende soorten MTB sokken in ons assortiment. Zo heeft elke sok bijvoorbeeld zijn eigen kenmerken op het gebied van elasticiteit. Waar de ene sok extreem elastisch is, ligt de andere sok aan de stuggere kant van het spectrum. Verder wordt er onderscheid gemaakt in het gewicht van de sokken, de mate waarin ze ademend zijn, de dikte en het feit of ze voor dames of heren zijn.

MTB sokken voor de winter

Winterse omstandigheden vragen om een afwijkende uitrusting ten opzichte van zomerse omstandigheden. In de winter is het het beste om te kiezen voor speciale MTB sokken voor de winter. Waar je gedurende de warmere dagen juist op zoek bent naar een dunne, vooral niet te warme sok, zoek je in de winter waarschijnlijk naar een stuk meer warmte. Mountainbiken met koude voeten is namelijk bijzonder vervelend. Koude voeten zorgen voor mindere prestaties en leiden er uiteindelijk toe dat je hele lichaam zal afkoelen. MTB sokken voor winterse omstandigheden, zijn vaak een stuk dikker dan MTB sokken die zijn gemaakt voor de zomer. Dikkere sokken hebben hiermee een verbeterde isolerende werking. Omdat onze MTB sokken voor de winter meestal zijn gemaakt van merinowol, zullen ze zorgen voor de nodige warmte. Wel zo prettig als je het ons vraagt!

En hoe zit het dan met zomersokken? Is het een slecht idee om de winter te trotseren met MTB zomersokken? Het antwoord luidt een zeer zekere ja. Sokken die zijn ontwikkeld voor de warmere dagen zijn namelijk vaak veel dunner en kennen een mindere isolerende werking. Het is bij zomersokken juist belangrijk dat er voldoende lucht bij je voeten komt. Zoek je naar een goede zomersok, dan wil je dus een sok die goed ademend en dun is. Zoek je juist naar MTB sokken voor de winter, dan wil je dikkere en vooral goed isolerende sokken.