MTB schoenen

MTB schoenen

Of je nu net begint met mountainbiken of al jarenlang ervaring hebt met het rijden op een parcours, MTB schoenen zijn essentieel. De juiste MTB schoenen geven namelijk extra steun en kracht, waardoor je comfortabel door de bossen fietst. Decathlon beschikt over een uitgebreid aanbod aan MTB schoenen in allerlei soorten en maten. Verder vind je ook andere handige onderdelen voor je mountainbike uitrusting in onze webshop, zoals mtb pedalen en mtb sokken.

Advies nodig?
Hoe kies ik fietsschoenen?
Skip filters
Filters
Geen resultaten

Welke mountainbike schoenen heb ik nodig?

Bij de keuze voor de juiste mountainbike schoenen zijn er twee opties beschikbaar: schoenen met een kliksysteem of schoenen met platte zolen. Als je net start met het rijden op de mountainbike kan het spannend zijn om met je voeten vast te zitten in de pedalen. In dat geval kun je MTB schoenen selecteren die niet in de pedalen vastklikken. Je kan dan rijden met flat pedals en daarbij behorende flat pedal mountainbike schoenen. Het grote voordeel van mountainbike klikpedalen is echter dat je uitstekend aan het pedaal kunt trekken. Hierdoor verzet je meer kracht gedurende het mountainbiken. Je stuitert daarnaast niet van je fiets af wanneer je van een hobbelige berg afdaalt.

De SPD-pedalen voor het vastklikken van je mountainbike schoenen zijn van hoogstaande kwaliteit en bieden optimaal comfort tijdens de rit. Door de ruwe zool onder MTB schoenen is het nog altijd mogelijk om eenvoudig stukjes te kunnen lopen, bijvoorbeeld als je tijdens een parcours in de bossen langs een lastig gedeelte even van de fiets af moet stappen. Belangrijk is om te vermelden dat de MTB schoenen een maat kleiner vallen. Daarnaast is de pasvorm van de BTWIN schoen meer geschikt voor een smallere voet, waar de SHIMANO MTB schoenen beter bij bredere voeten passen.

MTB schoenen voor heren en dames met uiteenlopende zolen

De zolen van MTB schoenen voor heren en dames variëren enorm. Zo zijn de goedkope instapmodellen van de MTB schoenen voor heren en dames veelal in het bezit van een nylon zool. Hoe prijziger de MTB schoen, des te meer er gebruik is gemaakt van carbon. Carbon leidt er namelijk toe dat de schoen niet alleen lichter van gewicht is, maar geeft ook een bepaalde stijfheid. Als je namelijk volop kracht gebruikt op je pedalen, zoek je een MTB schoen voor heren en dames die deze energie gelijkmatig over het oppervlak verdeelt. Hoe slapper de zool van de MTB schoen, des te verder deze doorbuigt en ervoor zorgt dat je kracht verliest.

Verder speelt de buitenzijde van de zool ook een belangrijke rol bij de keuze voor MTB schoenen. Regelmatig moet je van de mountainbike afstappen om een gedeelte door het bos te lopen. Je moet daarom beschikken over voldoende grip om uitglijders te minimaliseren. Kies daarom voor een rubberen zool met noppen onder de MTB schoenen. De MTB schoenen voor heren en dames zijn meestal waterdicht waardoor ze uitstekend geschikt zijn tijdens de winter. Wie niet van te warme voeten houdt, let op de verschillende mate van isolatie in de MTB schoenen. Waar de ene winterse MTB schoen uitstekend tot het vriespunt rijdt, kun je met de andere MTB schoen zelfs temperaturen van -15 uitstekend trotseren. Bekijk meteen ons assortiment MTB schoenen in de webshop voor meer inspiratie.