MTB pedalen

MTB pedalen

De connectie tussen de mountainbike en de rijder is essentieel voor optimaal fietsgeluk. Als mountainbiker maak je op bepaalde punten verbinding met je tweewieler. Het voornaamste element is hierbij het MTB pedaal. De kracht die je zet met je voeten wordt bij de MTB pedalen overgebracht op je mountainbike. De verbinding tussen MTB pedalen en je MTB schoenen maken hoe effectief de overbrenging van deze kracht is. Decathlon beschikt over een breed aanbod aan MTB pedalen tegen een aantrekkelijk tarief. Bekijk meteen ons assortiment in de webshop.

Advies nodig?
Benodigdheden tijdens het mountainbiken
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
49,99
Klikpedalen MTB SPD M520 - zwart
SHIMANO

Klikpedalen MTB SPD M520 - zwart

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV

69,28
PD-M505 SPD Click Pedalen
SHIMANO

PD-M505 SPD Click Pedalen

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

69,99
PD-M324 Pedalen
SHIMANO

PD-M324 Pedalen

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV

54,99
25,81
PEDAAL FIETS MTB - BMX
LYNX

PEDAAL FIETS MTB - BMX

Verkocht en verstuurd door Fietsweb

4.4/5 Op basis van 8162 reviews

Welke mountainbike pedalen zijn het meest geschikt?

Decathlon biedt allerlei soorten mountainbike pedalen aan, zoals SPD pedalen en flat pedalen. Wat voor soort pedalen zijn echter het meest geschikt voor jou? Dit hangt er met name vanaf wat voor soort parcours je van plan bent te gaan rijden. Zoek je een mountainbike pedaal met meer krachtoverbrenging en stabiliteit, dan is het SPD-klikpedaal ideaal. Met de specifieke schoenplaatjes zit je namelijk vast aan deze pedalen. Dit zorgt ervoor dat je ook de mountainbike pedalen omhoogtrekt, wat een hogere prestatie oplevert. Zowel bij de opwaartse als neerwaartse beweging kun je je krachten kwijt op de fiets. Verder heb je geen problemen met een schuivende zool op een klikpedaal, waardoor je rustiger trapt op de mountainbike.

Met flat pedalen, ook wel platformpedalen genoemd, maak je in feite gebruik van de reguliere pedalen die op stadsfietsen bevestigd zijn. Je hebt wel de keuze uit een groot aantal variaties platformpedalen. Kies bijvoorbeeld voor een metalen MTB pedaal met een gekartelde zijde voor meer grip of rijd op brede flat MTB pedalen met een groot oppervlak voor een ruiger parcours. Het voordeel van deze MTB pedalen is dat je meer bewegingsvrijheid hebt. Ook hoef je niet eerst uit de mountainbike te klikken om je voet op de grond te plaatsen. Deze MTB pedalen worden dan ook door downhill en freehill mountainbikers veel toegepast. Decathlon biedt daarnaast combi mountainbike pedalen voor dubbel gebruik aan, waarbij je bij één zijde kunt in klikken en de andere zijde plat is voor reguliere toepassingen.

Klikpedalen MTB van hoge kwaliteit

Klikpedalen bij de MTB zijn het meest geliefd onder mountainbikers. De hogere prestaties geven hierbij de doorslag. Bij de SHIMANO pedaling dynamisch klikpedalen voor de MTB klik je je MTB schoen door middel van een schoenplaatje onder je schoenzool vast aan het klikpedaal voor de MTB. Je maakt je schoen weer los van het MTB pedaal door een zijwaartse beweging te maken. In het begin kan dit even wennen zijn, als je bijvoorbeeld bij een stoplicht uit de klikpedalen van de MTB probeert los te komen.

Welke MTB pedalen het beste bij je passen, hangt volledig af van je rijstijl en persoonlijke voorkeuren. Voor snelheid en effectiviteit zijn klikpedalen de optimale keuze. Gebruik je echter vaak je voeten op technische trails om balans te houden, dan zijn platformpedalen een aanrader. Bekijk ons aanbod in de webshop om inspiratie op te doen of kom langs in een van onze winkels.