MTB ketting, cassette, kettingblad en freewheel

MTB ketting, cassette, kettingblad en freewheel

Tijdens het mountainbiken slijten de onderdelen van jouw fiets. Met het juiste onderhoud verleng je de levensduur van onder andere de MTB ketting. Toch heb je op een gegeven moment een nieuwe MTB ketting nodig. Met het juiste MTB gereedschap vervang je de ketting eenvoudig zelf. Let er ook op dat je de MTB derailleur en shifters regelmatig onderhoud geeft of vervangt. De cassette en ketting voor de mountainbike zijn vaak op elkaar ingespeeld en moeten gelijktijdig verwisseld worden.

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 10678 reviews

Voorkom slijtage aan de tandwielen MTB

Modder, regen, hagel en andere weersomstandigheden en rotzooi onderweg veroorzaken slijtage aan je MTB ketting. Je voorkomt onnodige slijtage aan de cassette en tandwielen van de MTB door regelmatig de fietsketting op te meten en indien nodig te verwisselen. Dit is een klus die je met het juiste gereedschap in een paar minuten geklaard hebt. Niets alleen gaat je materiaal langer mee, maar je voelt het ook direct terug in de fietseigenschappen. Het kan zijn dat je naast een nieuwe MTB ketting ook een nieuwe derailleur nodig hebt. De achter- en de voorderailleur reguleren het schakelen van de mountainbike. De derailleur vooraan zorgt ervoor dat de fietsketting netjes op de kettingbladen komt te liggen. Met een goede derailleur, voelt het schakelen een stuk vloeiender aan.

Als je op zoek bent naar een nieuwe MTB ketting voor een derailleur fiets zijn het aantal tandwielen van de MTB van belang. Let hierbij niet alleen op het merk, maar ook het aantal tandwielen van de MTB. Je komt termen tegen als 10 speed, 11 speed en 12 speed. Dit zijn het aantal kettingbladen op de cassette. In het geval van 10 kettingbladen op de cassette gaat het om een 10-speed uitvoering. Controleer dit altijd goed voordat je een nieuwe ketting aanschaft, want anders loop je het risico dat je fiets niet lekker meer schakelt. Bij Decathlon heb je een ruime keuze uit fietskettingen voor de mountainbike. Je vindt onder andere fietskettingen van SHIMANO en ROCKRIDER in de online shop.

Geschikte MTB cassette voor jouw MTB ketting

De MTB ketting is aan vervanging toe als je fiets kraakt tijdens het trappen, als de ketting verroest is, uitgerekt of zelfs geknapt. Een goed onderhouden ketting gaat lang mee en zorgt ervoor dat de mtb cassette en kettingbladen langer meegaan. Het valt aan te raden om de ketting regelmatig schoon te maken met een goede ontvetter en daarna weer in te smeren met kettingolie. Moet je jouw ketting vervangen omdat deze op is? Vaak wordt er gekozen voor een set van een ketting en mtb cassette, zodat je je niet hoeft af te vragen welke mtb cassette compatibel is met jouw nieuwe fietsketting. Een combinatie met een ander merk hoeft echter geen problemen op te leveren. In de productomschrijving lees je terug of de cassette die jij op het oog hebt te combineren valt met jouw fietsketting.

Voor de reparatie of het verwisselen van een MTB ketting heb je een kettingpons nodig. Onze productexperts hebben een kettingpons ontwikkeld om je fietsketting gemakkelijk te demonteren en repareren. Het onmisbare apparaat is compatibel met kettingen van 1 tot 12 versnellingen en van alle merken.