MTB gereedschap

MTB gereedschap

Goed MTB gereedschap is essentieel als je er regelmatig op uit gaat met je mountainbike. Klein onderhoud en reparaties voer jij gewoon zelf uit, wat veel tijd en geld scheelt. Maar welk MTB gereedschap is nou echt nodig? En welke MTB gereedschap is het meest geschikt voor jou? Bij Decathlon hebben wij het juiste mtb gereedschap voor iedere fietser, net als andere essentials zoals een MTB fietspomp en een fietstas mountainbike waar je jouw gereedschap in meeneemt.

Advies nodig?
Hoe plak ik mijn fietsband zonder mijn wiel te demonteren?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Type
Maat
Merk
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
Y-sleutelset 6-in-1 74A1
Y-sleutelset 6-in-1 74A1
25,90
ICETOOLZ

Y-sleutelset 6-in-1 74A1

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
16 in 1 fiets multi-tool
16 in 1 fiets multi-tool
19,90 −20%
15,92
29BT

16 in 1 fiets multi-tool

Verkocht en verstuurd door PROAKCESS
(1)
12-in-1 fiets multi-tool
12-in-1 fiets multi-tool
19,90 −20%
15,92
29BT

12-in-1 fiets multi-tool

Verkocht en verstuurd door PROAKCESS
4.4/5 Op basis van 15073 reviews

Veilig op pad met een MTB gereedschapset voor onderweg

Een MTB gereedschapset voor onderweg valt zowel voor korte als lange afstanden aan te raden. Je weet nooit wanneer je met een platte band komt te staan of er iets mis is met de ketting. Gelukkig zijn de meeste problemen gemakkelijk te verhelpen wanneer je de juiste MTB gereedschapset voor onderweg bij je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een multitool, reservebinnenband en een kleine pomp. Een sluitschakel is MTB gereedschap dat je makkelijk meeneemt en wat heel goed van pas kan komen op het moment dat er een schakel breekt tijdens het fietsen.

Je neemt de MTB gereedschap mee in de zakjes van je shirt of in een zadeltas. Zo voorkom je dat je tijdens de rit je MTB gereedschap verliest en heb je jouw MTB gereedschapset voor onderweg altijd mee op het moment dat je op de fiets stapt. Als je van plan bent om een echt lange tocht te gaan maken heb je waarschijnlijk wat meer ruimte nodig. Kies er in dit geval voor om een mountainbike rugzak mee te nemen. Hier kun je ook jouw telefoon, sleutels en wat te eten en drinken in meenemen.

Welk mountainbike gereedschap heb je zeker nodig?

Je kunt ervoor kiezen om al het materiaal dat jij nodig hebt om je mountainbike te onderhouden los te kopen of om direct een gereedschapskoffer aan te schaffen. Het valt zeker aan te raden om een kettingpons, een set inbus- en torxsleutels en een cranktrekker in huis te halen. Ook een montagestandaard is erg handig om je fiets gemakkelijk en veilig te kunnen onderhouden en herstellen. Niet alleen bij reparaties gebruik je een dergelijk standaard, maar bijvoorbeeld ook bij het wassen van je fiets. Voor sommige klussen heb je speciaal mountainbike gereedschap nodig. Om de cassette te kunnen vervangen heb je bijvoorbeeld een cassettesleutel nodig en met een Missing Link tang kun je de sluitschakel openen en sluiten. Het voordeel van het kopen van los mountainbike gereedschap is dat je in eigen tempo de nodige tools kan bijkopen. Daarnaast hoef je niet direct een groot bedrag in één keer te spenderen.

Met een complete gereedschapset ben je echter in één keer klaar en loop je niet het risico dat je een bepaalde belangrijke tool mist. Daarbij is het doorgaans voordeliger om direct een complete set van mountainbike gereedschap aan te schaffen, dan wanneer je alle onderdelen uit de set loskoopt. Onze productexperts hebben de koffers zo samengesteld dat deze geschikt zijn voor alle soorten reparatie- en onderhoudsbeurten op alle fietstypes.