MTB derailleur en shifters

MTB derailleur en shifters

Zo goed als iedere mountainbike is voorzien van een MTB derailleur. De MTB derailleur is het onderdeel van de mountainbike waarmee je op het moment dat je schakelt de fietsketting van het ene kettingwiel naar het andere overzet. Er zijn twee soorten MTB derailleurs: een voorderailleur en een achterderailleur. Mountainbike onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Bij Decathlon vind je nieuwe onderdelen voor een prettige prijs, zoals een MTB derailleur of MTB ketting, cassette en freewheel.

Advies nodig?
Hoe plak ik mijn fietsband zonder mijn wiel te demonteren?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.1/5 Op basis van 7320 reviews

MTB shifters voor fietsen met derailleur

Verwissel jij tijdens jouw fietstochten regelmatig van snelheid of oppervlakte? Dan valt het aan te raden om aandacht te besteden aan de MTB shifters. De juiste MTB shifters kunnen namelijk veel verschil uitmaken en zijn bepalend voor de schakelervaring. Dit draagt op zijn beurt weer bij aan een beter fietscomfort. De MTB shifters, ook wel verstellers genoemd, worden gebruikt voor verschillende versnellingen. In combinatie met een MTB derailleur zorg je ervoor dat je jouw fiets exact kunt afstellen naar je eigen wensen. Er zijn een heleboel varianten shifters te vinden voor fietsen met derailleurs, van diverse hoogstaande merken.

Bedenk als je op zoek gaat naar een geschikte shifter of je deze links of rechts wilt bevestigen. Ook zijn er schakelhendelsets of versnellingsnaven om uit te kiezen bij Decathlon. Het is net wat jij prettig vindt! Een nieuwe derailleur koop je niet altijd omdat de oude versleten is, maar het kan ook een goede upgrade zijn voor je huidige fiets. Met een montagestandaard kun je de onderdelen zelf gemakkelijk monteren op jouw mountainbike. Een dergelijk standaard is ook handig voor bijvoorbeeld het wassen van je mountainbike na een modderige tocht door de bossen.

Voordelen mountainbike derailleur

Bijna iedere sportieve fiets, zoals een mountainbike of een racefiets is voorzien van een derailleur. De reden dat de meeste mountainbikes zijn voorzien van een MTB derailleur, is dat het bereik van een derailleur groot is en het gewicht laag. Je kunt kleine stapjes tussen de versnellingen maken, waardoor je precies op de juiste instellingen fietst. Bij het aanschaffen van een nieuwe MTB derailleur let je op het aantal versnellingen van jouw fiets. Deze worden aangegeven als 7 speed voor 7 versnellingen, 8 speed voor 8 versnellingen, 9 speed voor 9 versnellingen enzovoort.

Een onderwerp dat wel ook aandacht verdient is de kooilengte van de derailleur. De kooilengte bepaald de derailleurcapaciteit. De derailleur dient op spanning te worden gehouden en moet de schakelingen kunnen opvangen zonder dat de ketting van de tandwielen af zal lopen. Met de kooi van een derailleur wordt het gedeelte bedoeld waarin de derailleurwieltjes zijn bevestigd. Deze wieltjes verzorgen de geleiding van de ketting tijdens het schakelen. Mountainbike derailleurs zijn uitgevoerd in drie kooilengtes: een lange kooi, middel en kort. Decathlon biedt een ruime keuze uit mountainbike derailleurs en shifters. Zo vind je onder andere mountainbike derailleurs van SHIMANO, BERTIN en ROCKRIDER.