MTB broek

MTB broek

Een ruimere pasvorm en versterkt materiaal; bij de MTB broek van Decathlon staat zowel comfort als duurzaamheid centraal. Bij de keuze zijn twee criteria belangrijk: de lengte van de mountainbiketocht en het materiaal van je broek. Decathlon biedt een brede selectie MTB broeken aan voor ieder moment. Van een nauwzittende, lange MTB broek met bretels tot baggy shorts. Daarnaast maak je je mountainbike uitrusting compleet met een MTB shirt en MTB jas.

Advies nodig?
Hoe kies ik een mountainbike broek?
Skip filters
Filters
Geen resultaten

Mountainbike broek voor zowel lange als korte tochten

Voor een mountainbike tocht biedt Decathlon zowel lange als korte mountainbike broeken aan, met of zonder bretels. Een korte MTB broek met elastiek en zonder bretels is in het algemeen eenvoudiger in het gebruik. Zo trek je de broek zonder problemen aan en uit en draag je het de mountainbike broek onder reguliere kleding. Toch kiezen veel ervaren mountainbikers ervoor om een bretels MTB broek of een bibshort te dragen. Wellicht voelen deze broeken tijdens de start van de mountainbiketocht wat vreemd aan, maar al snel minder last van de beknellende tailleband van elastiek die zich bij loszittende broeken bevindt.

Hoe langer de mountainbiketocht duurt, des te essentiëler het is om een goed zittende mountainbike broek te dragen. Bij een parcours van 90 minuten of meer, maar zeker ook bij ritten van drie uur of langer, is een perfect passende MTB broek van groot belang. De exemplaren in het hogere segment beschikken over comfortabele pads die specifiek voor langere afstanden zijn ontwikkeld. De mountainbike bieden extra steun op de plekken waar het noodzakelijk is. Daarnaast dient het oppervlak van de MTB broek zacht en glad te zijn, waardoor het schuren tijdens de tocht minimaal is. Voor lange afstanden is een MTB broek van vochtafdrijvende stof en met een voorgevormde zeem onmisbaar. Verder zijn sommige MTB broeken van een antibacteriële behandeling voorzien, wat zweetluchtjes beperkt.

MTB broek lang of kort, loszittend of strak?

De materiaalkeuze van je MTB broek lang of kort speelt een belangrijke rol bij je prestaties. Bij een serieuze dagtocht zit een MTB broek lang comfortabel die speciaal hiervoor in ontworpen, aangezien er minder kans is op pijn of schuren. Het zeem of de pad laat namelijk het zadel prettig aanvoelen. Mountainbikers die in de bossen rijden kiezen steeds vaker voor loszittende mountainbike kleding. Deze MTB broek lang of kort geeft meer bewegingsvrijheid. Bovendien is de sterke stof beter bestand tegen het schuren van takken of een valpartij.

Lycra of nauwsluitende MTB broeken dragen met name cross country mountainbikers, oftewel de heren en dames die razendsnel door de natuur racen. Het voordeel van nauwsluitende MTB broeken is dat de kleding niet in de weg zit en volledig aerodynamisch is. Dit zorgt ervoor dat je snellere tijden binnenhaalt. Een lycra MTB broek dien je te dragen als een tweede huid, dus zonder ondergoed. Met ondergoed ontstaat er namelijk meer kans op wrijving en pijn. De MTB broek moet over een uitstekende pasvorm beschikken, zonder dat je het idee hebt dat het materiaal te strak zit rond de dijen of taille. Ook moet de MTB broek een gewatteerde pad of zeem hebben. Weet je niet zeker welke MTB broek het beste voor jou is? Kom dan langs in onze filialen voor advies van onze professionals of doe inspiratie op in onze webshop.