MTB bril

MTB bril

Een goede MTB bril is onmisbaar en biedt bescherming tegen de zon, opspattend water of zand, vliegjes en de wind. Je hebt de keuze uit verschillende modellen en lenskleuren MTB brillen bij Decathlon. Als je het hele jaar door fietst en in alle omstandigheden valt het aan te raden om voor een fotochromatisch model te gaan. Deze biedt onder vele omstandigheden het juiste zicht. Ook voor wielrennen en triathlon hebben wij de juiste fietsbril in huis.

Advies nodig?
Welke fietskleding heb ik nodig in de winter?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 10489 reviews

Wanneer draag je een fietsbril MTB

Ieder ritje op de mountainbike valt het aan te raden om een fietsbril MTB te dragen. Deze MTB bril beschermt je ogen allereerst tegen UV-straling. Op korte termijn zijn de negatieve effecten niet direct merkbaar als je geen fietsbril op de MTB draagt, maar op latere leeftijd kun je last krijgen van je ogen als je ze niet voldoende tegen zonlicht hebt beschermd. Ook bij andere weersomstandigheden is het erg prettig om een MTB bril te dragen, zoals bij wind, regen en sneeuw. De MTB bril biedt daarbij bescherming tegen insecten, pollen, stof, zand en opspattende modder. Voor wie last heeft van hooikoorts is een goede MTB bril ook zeker een aanrader. Ten slotte zorgt het dragen van een fietsbril op de MTB ervoor dat je altijd goed zicht houdt op de weg, zodat je gevaarlijke situaties kunt voorkomen.

Bij Decathlon hebben we een MTB bril voor heren en dames, voor iedere gezichtsmaat, in verschillende type monturen en glazen. Je hebt de keuze uit MTB brillen voorzien van categorie 1 t/m 3 glazen. Zo kun je zowel overdag fietsen met veel daglicht en uv-straling, of juist als het wat donkerder is. De brillen met fotochromatische glazen kleuren mee met het type licht wat er op dat moment is. Bijna alle brillen zijn voorzien van 100% UV-werende glazen en er zijn brillen die niet beslaan omdat ze speciale dampwerende glazen hebben.

Beste mountainbike bril kopen

Bij Decathlon heb je de keuze uit diverse hoogwaardige mountainbike brillen van merken als ROCKRIDER en BTWIN, die uitermate geschikt zijn mede voor het fietsen in een schaduwrijke omgeving zoals in een bos. Je beschermt met een mountainbike bril je ogen tegen modder, insecten en takjes zorgt voor een groot gezichtsveld. Het kan verstandig zijn om te kiezen voor een goggle als je een mountainbike discipline zoals enduro, downhill of freeride beoefent. Deze grote mountainbike bril geeft je gezicht ultieme bescherming tegen onder andere modder, takken, sneeuw in de winter en andere obstakels. Een goggle bestaat uit een grote en doorlopende lens en is voorzien van een robuust montuur, wat zorgt voor een ruim gezichtsveld.

Een MTB bril is gemaakt van lichtgewicht materialen, waardoor je haast niet door hebt dat je een MTB bril op hebt. De glazen zijn gemaakt van schokbestendig polycarbonaat en de grip op het veeruiteinde en neusbrug zorgt ervoor dat de fietsbril voor de MTB niet wegglijdt ondanks de vele schokken of natte weersomstandigheden.