MTB bescherming

MTB bescherming

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de mountainbike behaal je hoge snelheden en is goede en veilige borst- en rugbescherming eigenlijk onmisbaar. Bij een aantal disciplines is goede bescherming nog belangrijker, zoals bij het downhillen. Door de juiste MTB bescherming te dragen vergroot je de veiligheid en verklein je de kans op letsel zoveel mogelijk. Bij Decathlon kun je verschillende soorten bescherming voor tijdens het mountainbiken online kopen, zoals een MTB helm en MTB handschoenen.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 259 reviews

Bescherm je knieën met MTB kniebeschermers

Mountainbiken is een heerlijke hobby want je geniet van gigantisch veel vrijheid. Op de fiets ontdek je schitterende gebieden en leg je mooie tochten af terwijl je sportief bezig bent. Je kunt samen op pad gaan of lekker alleen gaan fietsen, in de bossen, door de duinen of in de stad. Dit klinkt allemaal erg mooi, maar mountainbiken is niet zonder gevaren en het gaat nog weleens mis. Een ongeluk kan veroorzaakt worden door de weersomstandigheden, een slecht wegdek, doordat je even niet oplet of door andere weggebruikers. Wat de reden ook is, als je valt wil je natuurlijk wel goed beschermd zijn. MTB bescherming bestaat uit verschillende producten. Met MTB handschoenen bescherm je jouw handen tegen takken en koud weer, terwijl MTB kniebeschermers ervoor zorgen dat je knieën bespaard blijven bij een val.

Bij Decathlon shop je verschillende MTB kniebeschermers die dankzij de verstelbare fittingen optimale bescherming bieden. De beschermers sluiten goed aan om de knie, zodat jij lekker kunt gaan fietsen. Over het algemeen draag je de MTB kniebeschermers over je kleding, maar ze zijn uiteraard ook geschikt voor onder een korte broek. De ademende functie zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd, zodat je niet bang hoeft te zijn voor onprettige geurtjes.

Extra veiligheid met MTB elleboogbeschermers

MTB elleboogbeschermers zijn onmisbaar tijdens jouw ritjes. De MTB elleboogbeschermers bestaan uit een robuust frame dat is opgevuld voor een dempend effect. Dit type MTB bescherming zorgt ervoor dat lichte valpartijen redelijk onschuldig zijn. De valbescherming is ontworpen om lichte kneuzingen en open verwondingen te voorkomen. De beschermers blijven goed zitten terwijl je fietst en glijden niet af. Of je nu op zoek bent naar MTB bescherming voor dames, heren of kinderen; je vindt het bij Decathlon. Als je niet zeker bent over de MTB bescherming die je nodig hebt, dan kan je een van onze winkels binnenwandelen. Wij helpen jou graag veilig op weg!

Alleen MTB elleboogbeschermers en kniebeschermers zijn niet voldoende om je veiligheid te garanderen. Onze experts raden je aan om altijd een helm te dragen. Het is niet verplicht om een MTB helm te dragen tijdens jouw fietstochten, maar deze MTB bescherming kan ernstig letsel voorkomen. Jaarlijks komen er een paar duizend fietsers in het ziekenhuis terecht na een ongelukkige val. Letsel aan het hoofd is een veel voorkomende verwonding en is iets dat je vanzelfsprekend liever voorkomt. Een helm biedt effectieve bescherming tegen dit soort letsel.