Fietspomp mountainbike

Fietspomp mountainbike

Bij Decathlon vind je een uitgebreid aanbod aan fietspompen voor de mountainbike. Met een fietspomp voor de mountainbike kun je eenvoudig en snel de banden van jouw mountainbike oppompen. Afhankelijk van het gebruik en het ventiel, vind je bij ons de juiste fietspomp voor jouw mountainbike. En vergeet ook zeker niet om het juiste MTB gereedschap aan te schaffen. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietspomp?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
32,99
6,99
Set van 3 CO²-patronen 16 g
Set van 3 CO²-patronen 16 g
RIVERSIDE

Set van 3 CO²-patronen 16 g

(1161)
Dit artikel is alleen verkrijgbaar in de winkel, bekijk de winkelvoorraad:
34,99
Co2-pomp Lezyne Control Drive+
LEZYNE

Co2-pomp Lezyne Control Drive+

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV
41,69
Airchecker luchtdrukmeter
Airchecker luchtdrukmeter
SKS

Airchecker luchtdrukmeter

Verkocht en verstuurd door Fietsweb
34,85
59,00
24,99
Handpomp Lezyne Sport Drive HP
Handpomp Lezyne Sport Drive HP
LEZYNE

Handpomp Lezyne Sport Drive HP

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV
4.4/5 Op basis van 25036 reviews

Welke fietspomp MTB heb ik nodig?

Met welke fietspomp voor de MTB je jouw fiets het beste kunt oppompen, is afhankelijk van het soort ventiel dat de MTB heeft. De meeste mountainbikes zijn uitgerust met een PRESTA-ventiel, ook wel een Frans ventiel genoemd. Dit ventiel is een stuk smaller dan andere type ventielen en zal hierdoor ook iets minder snel leeglopen bij lange stilstand. Op oudere mountainbikes vind je vaak een SCHRADER-ventiel terug. Dit is ook een veelgevraagd ventiel in de autobranche. Kijk zorgvuldig op je fietsband hoeveel bar er maximaal in kan.

Tot slot heb je ook nog het DUNLOP-ventiel, beter bekend als het Hollands ventiel. Stadsfietsen en e-bikes hebben dit type ventiel. De fietspomp MTB AIRWORX 10.0 vloerpomp van SKS is een universele fietspomp MTB voor elk type ventiel (PRESTA/DUNLOP/SCHRADER). Hiermee kun je, naast jouw mountainbike, dus ook de banden van hybridefietsen, stadsfietsen en kinderfietsen mee oppompen.

MTB pomp: verschillende soorten en maten

Een MTB pomp is er in verschillende soorten en maten. De meest bekende MTB pomp is de vloerpomp, waarbij je je voeten plaatst op het platform en zo de band gemakkelijk oppompt. Bij Decathlon vind je vloerpompen van de merken RIVERSIDE en SKS. Deze vloerpompen zijn ook geschikt voor hybridefietsen, stadsfietsen en kinderfietsen. Wel zo makkelijk! Als mountainbiker is het ook verstandig om een handpompje voor onderweg mee te nemen. Mocht je tijdens een ritje een lekke band krijgen, dan kun je de band met een MTB pomp weer eenvoudig op de juiste spanning krijgen. Via de universele pomphouder voor de handpomp, kun je de pomp eenvoudig meenemen. Er zijn tegenwoordig ook fietspompen die zijn uitgerust met een drukmeter, bijvoorbeeld de mini pomp racefiets 920 van BTWIN. De drukmeter geeft een nauwkeurige weergave van de huidige bandenspanning. Wel zo handig!

Wil jij de banden van jouw mountainbike of racefiets binnen een paar seconden kunnen oppompen? Dan zijn CO²-patronen precies wat je zoekt. Hiermee kun je de banden van jouw fiets binnen 5 seconden weer op de juiste druk te krijgen. Ook geschikt voor banden van hybride-, stads- en kinderfietsen. Dit werkt snel én doeltreffend. Bovendien hoef je ook een stuk minder inspanning te leveren om de band op te pompen. Het CO²-patroon is een recyclebaar patroon en mag daarom niet bij het restafval gegooid worden. Wat je ook zoekt: bij Decathlon slaag je gegarandeerd voor een fietspomp voor de mountainbike. Via het handige filtersysteem aan de linkerkant kun heel gericht zoeken naar de juiste fietspomp mountainbike. Is de fietspomp voor de mountainbike toch niet goed? Je kunt het artikel binnen 365 dagen ruilen of retourneren.