Cross country mtb

Cross country mtb

Op zoek naar de cross country MTB om je persoonlijke records te verbeteren? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment cross country MTB om een maximale snelheid te behalen. Onze brede selectie cross country MTB zijn van een ideale prijs-kwaliteitverhouding, zodat iedereen, van beginner tot expert, de sport kan beoefenen. Daarnaast bieden wij handige accessoires aan om je cross country MTB uitrusting compleet te maken, zoals MTB pedalen die stabiliteit en kracht geven en speciaal ontworpen, duurzame mountainbike kleding met een hoog ademend vermogen..

Advies nodig?
Hoe kies ik een mountainbike?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 1047 reviews

De beste XC mountainbike voor cross country

In Nederland, België, Duitsland en Luxemburg is cross country MTB verreweg de meest populaire sport om te beoefenen. Wat is cross country MTB eigenlijk precies? Bij deze sport leg je een bepaald parcours af in het bos waarbij je over natuurlijke hindernissen rijdt zoals rotsen en wortels. Op sommige momenten maak je met je XC mountainbike zelfs een klein sprongetje over de obstakels. Gedurende de rit met je XC mountainbike verken je het glooiende heuvellandschap met zo nu en dan een aanzienlijke klim. Hierdoor zijn de XC mountainbikes veelal lichter van gewicht dan een downhill of free ride mountainbike. Dit zorgt ervoor dat je zowel eenvoudig kunt klimmen als razendsnel over de trails heen zoeft.

Bij de cross country MTB wedstrijden maak je een aantal rondes over een vastgelegd parcours. Gedurende de wedstrijd rijd je over een veelzijdig gebied, maar over het algemeen zonder ingewikkelde hindernissen. Hierop gelden echter uitzonderingen; sommige cross country MTB wedstrijdparcoursen zijn juist behoorlijk technisch. Bij een cross country wedstrijd geldt echter dat de aandacht met name ligt op het uithoudingsvermogen en de techniek.

Cross country mountainbike voor snelheid en wendbaarheid

De nadruk op de cross country mountainbike ligt op snelheid en wendbaarheid. Doordat deze racefiets veruit het meest wordt verkocht onder de mountainbikes, is het aanbod binnen de cross country mountainbikes zeer gevarieerd. De goedkopere instapmodellen zijn ideaal voor beginners of om te gebruiken op gemakkelijke paden of de weg. De gespecialiseerde crosscountry MTB is uitermate geschikt voor kenners om mee te racen op een parcours.

Veelal beschikt de cross country MTB enkel over voorvering, wat ook wel hardtail wordt genoemd. Wil je liever een cross country mountainbike met zowel voor- als achtervering? Kies dan een fully. Dit type vering is dan wel aanzienlijk duurder dan een hardtail en levert een zwaardere fiets op, maar geeft je meer controle en grip op de weg. Het achterwiel kan door de vering namelijk de ondergrond beter aanvoelen. Dit creëert meer comfort en zorgt voor minder vermoeidheid, met name op langere routes. Wil je graag meer te weten komen over cross country MTB? Of vraag je je af welke mountainbike het meest geschikt is voor jouw rijstijl en budget? De verkopers in onze filialen zijn zelf ook enthousiaste beoefenaars van cross country MTB en adviseren je dan ook graag over de meest geschikte mountainbike voor jou. Kom vrijblijvend langs in een van onze winkels bij jou in de buurt of neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment in de webshop.