Bidon en bidonhouder MTB

Bidon en bidonhouder MTB

Een bidonhouder voor de mountainbike is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je een tweewieler aanschaft. Hydratatie gedurende de mountainbiketocht is echter essentieel. Met een bidon en een bidonhouder zorg je ervoor dat je bij het mountainbiken gemakkelijk kunt drinken zonder dat je hoeft af te stappen. In de meeste gevallen kun je per mountainbike wel twee bidonhouders bevestigen. Als je echter over één optie voor de montage beschikt, biedt BTWIN de mogelijkheid om met een bidonhouder kit een tweede bidonhouder voor de mountainbike te monteren. Naast bidonhouders voor de mountainbike biedt Decathlon handige MTB rugzakken in de webshop aan waarmee je je favoriete drank eenvoudig op je rug meeneemt.

Advies nodig?
Hoe kies ik een bidon?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
24,14
Gereedschapskoker Zefal M
Gereedschapskoker Zefal M
ZEFAL

Gereedschapskoker Zefal M

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
(1)
24,34
TOPCAGE, zwart
TOPCAGE, zwart
SKS

TOPCAGE, zwart

Verkocht en verstuurd door Fietsweb
4.2/5 Op basis van 24171 reviews

De beste bidonhouder voor de MTB koop je bij Decathlon

Om een bidon met drank tijdens je mountainbiketocht mee te nemen, heb je uiteraard een bidonhouder MTB nodig. Decathlon biedt een uitgebreid aanbod aan bidonhouders voor de MTB aan, in allerlei soorten en formaten. Zo beschikken we over bidons met bidonhouders voor de mountainbike met een inhoud van 500 tot 1000 milliliter. Verder bieden we een variëteit aan hoogstaande merken aan, waaronder BTWIN, ELITE, ROCKRIDER, TRIBAN en VAN RYSEL. Van een universeel witte bidon die bij een klassieke mountainbike past tot een bidonhouder voor de mountainbike in het blauw; je kiest de bidonhouder MTB die je persoonlijkheid naar voren laat komen.

Naast de stijl van de bidonhouder voor de mountainbike is de kwaliteit van het materiaal van belang voor het gebruiksgemak. Zo dient de bidonhouder voor de mountainbike robuust en stevig te zijn. De houder moet tegen een stootje kunnen, zodat je niet bij het eerste het beste obstakel als een tak, wortel of struik meteen de bidonhouder kunt weggooien. Je wilt niet je bidon kwijtraken tijdens de mountainbiketocht, zeker niet als deze boordevol zit met onmisbaar water of sportdrank.

Makkelijk de bidonhouder en bidon op de MTB monteren

De bidonhouder en bidon MTB bevestig je in een handomdraai aan je mountainbike. Veelal zijn er namelijk al gaten of zelfs bouten aanwezig op het frame van je tweewieler waaraan je de bidonhouder en bidon MTB vastmaakt. Je draait de twee inbusboutjes los en vast en voorziet de schroefdraad van de boutjes eventueel met montagepasta. Dit voorkomt slijtage en corrosie en zorgt er ook voor dat je de bidonhouder gemakkelijk weer verwijdert zonder de bouten te breken. Beschik je over een carbon frame? Dan kan het handig zijn om de inbusbouten met een momentsleutel vast te draaien om het risico op het breken van de bouten te voorkomen.

Zijn er geen gaten aanwezig om de bidonhouder en bidon op de MTB te monteren? Dan is het niet noodzakelijk om gaten in het frame te boren. Bevestig de bidonhouder voor de mountainbike in dat geval met de spanbandjes of klittenband. Wat prettig is aan een bidonhouder voor de mountainbike zonder schroeven is dat je de houder op iedere plek kan vastzetten. Vaak kiezen mountainbikers ervoor om de houder tussen het frame te monteren, maar wellicht vind jij het handiger op een andere plek, zoals achter het zadel of aan het stuur. Bekijk meteen onze webshop voor de beste bidonhouders voor de mountainbike.