Mountainbikes

Mountainbikes

Je nieuwe mountainbike kopen doe je bij Decathlon. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan mountainbikes. Elektrische mountainbikes, Full suspension mountainbikes, Cross country mountainbikes, mountainbikes voor heren, dames en kinderen. Daarnaast vind je bij ons ook de juiste mountainbike onderdelen en mountainbike accessoires voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Advies nodig? Kom langs in een van onze winkels.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
‪WIELGROOTTE‬
Merk
‪AANTAL VERSNELLINGEN‬
‪VERING‬
‪TYPE FRAME‬
‪AANTAL KETTINGBLADEN‬
‪VEERWEG‬
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
Ontdek nu
4.4/5 Op basis van 39793 reviews

Mountainbike kopen doe je bij Decathlon

Een mountainbike koop je natuurlijk bij Decathlon. Tegenwoordig vind je een mountainbike van Decathlon onder het merk Rockrider in plaats van B’TWIN. Op deze manier kunnen wij ons beter focussen op het creëren en innoveren van de mountainbike binnen Decathlon. Alle mountainbikes worden binnenshuis ontwikkeld en geproduceerd. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit garanderen en kunnen wij de prijzen aantrekkelijk houden zodat er een mountainbike is voor iedereen. Of je nu een beginner bent en nog nooit off road hebt gereden of dat je ieder weekend de bossen induikt, wij hebben de perfecte mountainbike voor je. Wij bieden een mountainbike aan binnen de verschillende segmenten en al deze hoogwaardige fietsen zijn voorzien van de nieuwste snufjes. Zo vind je bij ons ook 29 inch mountainbikes en 24 inch mountainbikes. Daarnaast bieden wij een levenslange garantie op het frame en kun je een mountainbike testen in een van onze winkels.

Een MTB voor elk terrein

Bij de Decathlon kun je verschillende sportieve MTB s kopen. De Rockrider MTB is geschikt voor sportieve ritten maar kunnen ook worden gebruikt op het zwaarste terrein. De hoogwaardige MTB van Rockrider zijn namelijk ontworpen voor elk terrein; off-road en ritten door de bergen voor alle mountainbikers, van beginner tot expert. Een MTB kan je opsplitsen in verschillende soorten en grootste verschil is een hardtail MTB of een full suspension MTB. Afhankelijk van het terrein waar je wilt gaan rijden kies je een MTB. Een full suspension MTB geeft over het algemeen een comfortabelere rit door de achtervering. Deze MTB wordt veelal gebruikt op ruig terrein, waar een hardtail MTB, die niet de beschikking heeft tot een achtervering gebruikt wordt met name in de bossen. De hardtail MTB’s zijn over het algemeen goedkoper en lichter dan een full suspension. De Rockrider MTB’s zijn sportieve mountainbikes die dagelijks te gebruiken zijn en deze sportieve alleskunners worden gekenmerkt door de fijnere technische specificaties. Sportieve MTB's zijn namelijk voorzien van voorvorken met meer vering, een gedeeltelijke luchtdemping, schijfremmen (mechanisch of hydraulisch) en maximaal 30 versnellingen.

Mountainbike 26 inch

26 inch mountainbike is de traditionele wielmaat voor een mountainbike. De traditionele wielmaat biedt snelleacceleratie en zijn zeer wendbaar. Dit in tegenstelling tot de grotere wielmaten. Een mountainbike met 26 inch biedt echter minder grip dan zijn grotere broers en biedt ook minder snelheid. Daar staat tegenover dat een 26 inch mountainbike zeer wendbaar is in bosrijk terrein waardoor je makkelijk tussen obstakels door manoeuvreert.

Mountainbike 29er

Een 29er duidt het wielformaat aan van de mountainbike. Dit is de laatste trend binnen het mountainbiken. 29er staat voor een mountainbike met 29 inch wielen. Dit zijn fors grotere wielen dan die van een traditionele mountainbike. Het voordeel van een 29er is dat deze makkelijker rolt over wortels en andere obstakels. Daarbij behoudt een 29er makkelijker zijn snelheid, en is het zeer stabiel tijdens de afdalingen. Daar tegenover staat dat hij minder snel accelereert dan de kleinere varianten en is hij minder wendbaar en speels. Je krijgt er wel meer comfort voor terug. Afhankelijk van je rijstijl kies je het juiste formaat wielen. Wil je snel en comfortabel rijden dan ga je voor een 29er. Wil je meer wendbaarheid dan ben je beter af met een kleinere wielmaat. Daarbij is er ook nog een tussenvariant mogelijk deze heeft een wielformaat van 27,5 inch. Dit is het ultieme compromis van de 29er en de 26 inch variant. Hierbij behoudt je de wendbaarheid en de acceleratie van een 26 inch variant en qua snelheid en comfort benader je die van de 29er. Bij Decathlon vind je alleen de 29er en de 27,5 inch mountain bikes.