Mountainbike kleding

Mountainbike kleding / MTB

Binnen het wielerpeloton is specifieke wielerkleding al gedurende langere tijd een trend, maar ook voor mountainbiken is specifieke mountainbike kleding van groot belang. Decathlon beschikt over een uitgebreid assortiment mountainbike kleding dat specifiek is ontworpen voor het mountainbiken. Zo voel je je gedurende de rit comfortabel en neem je handige mountainbike accessoires of onderdelen mee in je MTB shirt of MTB broek. Omdat je bij deze avontuurlijke sport graag de limiet op zoekt, is een MTB helm onmisbaar gedurende het mountainbiken.

Advies nodig?
Hoe kies ik een mountainbike broek?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Type
Maat
‪VORM‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.4/5 Op basis van 61733 reviews

MTB kleding voor ieder moment

Kies je voor een nauwsluitende lycra broek of wil je toch rondrijden in een baggy fietsbroek? Steeds vaker kiezen mountainbiker ervoor om tijdens tochten in de bossen loszittende MTB kleding te dragen, met name in de downhill en endurance sport. Deze ruimvallende MTB kleding zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is de stof uitstekend bestand tegen schurende takken en valpartijen. Vaak zijn de broeken voorzien van een binnenbroek. Lycra of nauwsluitende MTB kleding komt met name voor bij cross country mountainbikers, oftewel de snelle dames en heren die door de bossen crossen. Het grote voordeel van strakke mountainbike kleding is dat het materiaal niet wappert wat voor extra weerstand zorgt. Geen enkel stukje stof zit in de weg, wat je fietshouding gedurende het mountainbiken zo aerodynamisch mogelijk maakt.

Rijd je voornamelijk op je mountainbike voor je plezier, of fiets je met name downhill en enduro? Dan werkt de losse mountainbike kleding perfect voor maximale bewegingsvrijheid en een stoere uitstraling. Is snelheid de belangrijkste factor gedurende het mountainbiken, dan kan een nauwsluitende outfit nét het verschil zijn tussen winnen of verliezen.

Mountainbike kleding voor heren en dames van hoge kwaliteit

Doordat de weersomstandigheden enorm variëren, kan het ingewikkeld zijn om vast te stellen welke mountainbike kleding voor heren en dames je het beste kan selecteren. Draag je graag een mountainbike short en shirt, of zoek je winter mountainbike kleding voor heren en dames? Het hangt van je persoonlijke voorkeuren af, welke set de geschikte keuze is. Over het algemeen is het een aanbeveling om bij een temperatuur van 15 graden of hoger korte mountainbike kleding voor heren en dames te dragen, zoals een mountainbike short met een shirt, eventueel met armstukken. Wisselt de temperatuur tussen de 10 en 15 graden? In dat geval bescherm je je benen met speciaal ontworpen beenwarmers. Zodra je het warm krijgt tijdens het mountainbiken, kun je de beenwarmers gemakkelijk uittrekken. Bij een temperatuur kouder dan 10 graden is het verstandig om een lange broek gedurende het mountainbiken te dragen. Ook is fiets thermoshirt met lange mouwen en een MTB jack een goede keuze. Zorg er ook voor om comfortabele handschoenen, een fleece nekwarmer en een muts te dragen om je handen en gezicht te beschermen tegen de kou.

Bij je mountainbike kleding mag uiteraard een goed zittende helm niet ontbreken. De MTB helmen van Decathlon beschikken vaak over een klepje aan de voorzijde welke tegelijkertijd het regenwater en het zonlicht tegenhoudt. Als de mountainbike helm niet over een klep beschikt, is het model slanker en aerodynamischer. Dit zorgt voor meer snelheid tijdens de mountainbike wedstrijd. Bekijk gelijk onze goedkope mountainbike kleding in de webshop voor meer inspiratie.