Mummy slaapzakken

Mummy slaapzakken

Ontdek ons aanbod van mummy slaapzak tot klassieke slaapzak met rechthoekige vorm. Voor overnachtingen in een temperatuur tussen -20 en 20 graden celcius kun je een slaapzak bij ons vinden. Slaapzak kopen doe je online bij decathlon of in een van onze winkels. Maak je kampeeruitrusting compleet met een luchtbed of lakenzak

Skip filters
Filters
Geen resultaten

Diverse mummy slaapzakken

Op zoek naar de perfecte mummy slaapzak voor je volgende avontuur? Bekijk hier online ons aanbod. Bekijk ook direct onze slaapmatten en combineer ze met de slaapzak. Hierdoor heb je straks een perfecte nachtrust tijdens je avontuur!

Lekker warm in een Mummie slaapzak

Een mummie slaapzak is warm dankzij het model van de slaapzak. Een dekenmodel is rechthoekig, waardoor je veel ruimte hebt. Een mummie slaapzak is afgespitst op je lichaam. Hierdoor heb je minder ruimte, maar heb je het wel warmer. Dit komt door het feit dat er minder lucht in de slaapzak is. Ook sluit de slaapzak richting je hoofd. Hierdoor ontsnapt er minder warmte uit je mummie slaapzak. Er zit ook nog een capuchon bij om jezelf helemaal te kunnen inpakken. Daarbij zijn mummie slaapzakken voorzien van een kraag en tochtstrips bij de rits die ervoor zorgen dat je lekker warm blijft. Dit is alleen nodig als je ergens heen gaat waar het heel koud is. Je kan natuurlijk altijd een deel van de slaapzak open ritsen. Zo heb je toch een beetje extra ruimte.

Een mummie slaapzak is erg compact in te pakken. Helemaal als deze met een donsvulling gevuld is. Dons is erg licht en kan helemaal in elkaar gedrukt worden. Hierdoor is een mummie slaapzak met donsvulling erg geschikt voor lange tochten door de bergen. Een puntje bij dons is wel dat het niet goed tegen vocht kan. Je moet dus absoluut vermijden dat de slaapzak nat wordt. Dit kun je doen door hem in een waterdichte zak in je rugzak te doen. Daarnaast kun je hem drogen in de zon of laten bevriezen en dan uitkloppen. Mocht hij door condens in de tent nat geworden zijn.

Ook zijn er mummie slaapzakken met synthetische vulling. Deze vulling is zwaarder en minder compact dan dons. Het is wel veel goedkoper. Dons is veelal erg prijzig. De synthetische vulling is ook makkelijk zelf te wassen. Om een donzen slaapzak weer schoon te maken moet je speciaal wasmiddel gebruiken. Lees je goed in voordat je dat probeert! Het zou zonde zijn als het mis gaat!

Kies een van onze slaapzakken mummy modellen!

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende vullingen voor de slaapzak mummy. Deze heeft Decathlon allemaal. Neem dus een kijkje online of in een van onze winkel.