Slaapmatjes

Slaapmatjes

Slaapmatjes zijn compact en licht en daarom zeer geschikt voor wie op doorreis is. Slaapmatjes bieden goede isolatie voor een comfortabele nachtrust. Daarbij zijn sommige slaapmatjes self inflatable. Dit soort slaapmatjes zijn ideaal voor een trektocht. Ook hebben we slaapmatjes die opgepompt moeten worden. Slaap nog lekkerder op een slaapmatje met onze kampeer slaapzakken en kampeerkussens. Neem ook een kijkje bij onze luchtbedden.
Advies nodig?
Hoe kies ik een slaapmat?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
‪TEMPERATUUR‬
Geslacht
‪TYPE MATRAS‬
‪AANTAL PERSONEN‬
‪WEERSOMSTANDIGHEDEN‬
‪AANTAL SEIZOEN(EN)‬
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
bekijk alle luchtbedden
Ontdek nu
€109,99
€139,99
€199,99
€116,90
4.3/5 Op basis van 14463 reviews

Slaapmat voor een goede nachtrust!

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Op onze slaapmatten is dat geen probleem. Een goed slaapmatje kiezen is niet niks. Het is je bed in de wildernis. Kijk daarom goed online wat je wil. We hebben diverse slaapmatten voor je in ons assortiment. Bekijk ook onze slaapzakken en brandertjes. Laat het avontuur maar komen!

Wat is een slaapmat?

Een slaapmat kun je zien als een dun matras wat makkelijk op te rollen is. Omdat een slaapmat makkelijk op te rollen is en erg licht kun je het eenvoudig meenemen tijdens het kamperen of backpacken. Een goede slaapmat biedt de gebruiker twee essentiële functies: demping en isolatie. Omdat je tijdens het kamperen, backpacken of wandelen of oneffen ondergronden kunt liggen is het zeer nuttig als het slaapmatje de ondergrond kan dempen. Een slaapmat met een goede isolatie functie zorgt ervoor dat jij het tijdens het slapen niet koud krijgt.

De voordelen van een goede slaapmat

Een manier om je vakantietrip aangenaam te maken, is ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust krijgt! Voor een goede nachtrust zijn een aantal zaken essentieel. De twee belangrijkste factoren voor een goede nachtrust zijn een goede slaapmat en een goede slaapzak. Ga jij op pad dan is een luchtbed verre van ideaal. Over het algemeen is een luchtbed zwaar, groot en moeilijk mee te nemen. Als jij op pad gaat dan is het prettiger als jij een licht, compacte slaapmat mee kunt nemen. Slaapmatten zijn kleiner van formaat en vele malen lichter en daarom ook makkelijk mee te nemen als jij op vakantie gaat of voor bij jouw trekkingstocht. Veel slaapmatten zijn zelfopblazend en daardoor een groot gebruiksgemak. Je hoeft enkel je slaapmatje in de tent te leggen, de dop open te draaien en de slaapmat wordt opgeblazen. De self-inflatable slaapmat hebben wij in de 1 persoons slaapmat of 2 persoons slaapmat.

Slaapmat met hoogte van 10 cm

Slaapmatten zijn er in verschillende maten. Bij Decathlon hebben we de ultra-comfortabele slaapmat 10 cm. Deze slaapmat is 10cm dik. Ook is de slaapmat zelfopblazend, super makkelijk dus! Door de dikte is er absoluut geen kans dat je de bodem voelt. Doordat de mat uit schuim bestaat is hij goed geïsoleerd. Dit is vaak niet zo bij luchtbedden. Hierin is er veel lucht wat alle kanten op kan bewegen. Hierdoor wordt het snel koud. Grond kou is hierdoor veel meer aanwezig. Wat dus zorgt voor een slechte nachtrust. Matjes die zelfopblazend zijn en dus uit schuim bestaan zijn beter bestand tegen deze grond kou. Uiteraard zijn er meerdere redenen waarom je het koud hebt in de nacht tijdens het kamperen. Denk ook eens aan een goede Slaapzak/a>

en goede nachtkleding.

Zelfopblaasbaar slaapmatten

Zoals hierboven al gezegd hebben we diverse zelfopblaasbare matjes. Een zelfopblazende slaapmatje bestaat uit schuim. Dit schuim wil graag uitzetten en doet dit door lucht op te zuigen. Veel mensen hebben vaak het verkeerde idee dat de matjes kapot zijn. Ze bergen de matjes een jaar op en verwachten dan op vakantie dat het matje direct weer werkt. Het schuim heeft echter de tijd nodig om te herstellen. Het heeft al die tijd erg compact opgeborgen gelegen. Het is dan ook aan te raden om de matjes open en uitgerold op te bergen. Niet alleen zodat het schuim zijn vitaliteit behoud. Ook zodat het vocht kan verdampen uit de mat. Kleine tip: laat de mat een nachtje met open ventiel liggen na aankoop. Dan weet je zeker dat ie het goed doet als je op vakantie gaat. De matjes heb je ook zo leeg. Dankzij de twee ventielen; een voor lucht erin, een voor lucht eruit.

Bekijk online onze zelfopblaasbare matjes of kom even testliggen in onze winkels. Dan weet je wat je koopt!