Pop up tenten

Pop up tenten

Eenvoudiger opzetten kan niet! Super snel op te zetten en af te breken door het pop up systeem. 11 Jaar geleden kwam Quechua met deze tent op de markt en sindsdien zijn deze tenten niet meer weg te denken. Een pop up tent kopen doe je online bij Decathlon of in een van onze winkels. Bekijk ook onze slaapzakken en matjes, kampeerstoelen en tafels, en onze luchtbedden.

Advies nodig?
Hoe vouw je een pop-up tent op?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
‪AANTAL PERSONEN‬
Kleur
Prijs
wat is de levensduur van mijn tent?
lees meer
4.5/5 Op basis van 6587 reviews

Pop up tent nodig?

Het principe van de pop up tent is dat je de tent in de lucht gooit en de tent staat. Hierdoor is de pop up tent de ideale tent voor mensen die niet lang bezig willen zijn met het opzetten van de tent. De tent heeft grote bogen die op lichte spanning staan, waardoor de tent in één keer uiteen popt.

Pop up tent, werptent of 2 second tent

De pop up tent wordt ook wel werptent of 2 seconds tent genoemd. De pop up tenten zijn zeer populair en zul je komende zomer zeker zien op alle campings. De 2 seconds tent is binnen een handomdraai opgezet en binnen enkele seconde opgeborgen. Daarom zijn de pop up tenten zeer populair bij campeerders die weinig ruimte (nodig) hebben en van plaats naar plaats reizen. Zoals de naam al doet vermoeden hoef je bij de pop up tent de tent alleen maar uit de hoes te halen, de tent naar voren te werpen (werptent) en de tent vast te maken aan de grond. Binnen enkele seconden ben jij klaar om te kamperen.

Soorten Pop up tenten

Waar moet je op letten bij het kopen van een pop up tent, want er zijn verschillende soorten. Zo zijn er pop up tenten voor 2 en 3 personen. Wanneer je met 2 personen in de tent slaapt en veel bagage hebt, adviseren wij een pop up tent voor 3 personen te nemen. XL pop up tenten bevatten een voortent. Hier kan je je schoenen bijvoorbeeld in neerzetten, zo blijft de tent schoon.

Fresh and Black Pop up tenten

Wellicht ben je al bekend met onze pop up tent maar wist je ook dat wij pop up tenten met fresh and black stof hebben? Onze 2 seconds tenten met Fresh & Black stof warmen minder snel op dan een normale tent. Dit is dus ideaal voor jouw kampeerreis in warme landen. Daarnaast zorgt de Fresh & Black stof ervoor dat de tent aan de binnenkant donker is, waardoor jij kunt doorslapen als de zon al op is.

Opbergen van een pop up tent

Wij adviseren voor vertrek te oefenen met het opvouwen van een pop up tent. De eerste keer opvouwen wordt als een uitdaging ervaren. Na een aantal keer oefenen wordt je handiger en is het opvouwen van een pop up tent vrij eenvoudig. Zo kan je aan het eind van je vakantie het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden. Let bij het dichtritsen van de tentzak op dat de tent niet tussen de rits komt.

Onderhoud van pop up tenten

Net als bij alle tenten is het belangrijk dat de pop up tent goed wordt onderhouden. Maak na gebruik de 2 second tent goed schoon met een vochtige doek. Laat deze goed drogen en vouw de werptent op. Wanneer de tent niet goed droog is kan er schimmelvorming ontstaan. Dit is zonde want kan ervoor zorgen dat de tent niet meer bruikbaar is aangezien de tent vaak voor langere periode wordt opgeborgen en de schimmel dan langere periode de kans krijg om te groeien. Zonde dus!

Reparatie pop up tent

Alle pop up tenten van Decathlon kunnen gerepareerd worden. Elke 2 seconds tent heeft 2 jaar garantie. Mocht je tent buiten het garantietermijn stuk gaan dan kan deze ook gerepareerd worden. Een reparatie-expert in één van onze winkels kan je meer informatie geven over de reparatie en een prijsopgave maken. Neem je tent bij voorkeur mee naar de winkel. Niet alle winkels voeren alle reparaties uit. Neem van te voren contact op met de desbetreffende winkel.