Zaalhockeystick

Zaalhockeystick

Op zoek naar een zaalhockeystick? Ontdek dan onze collectie zaalhockeysticks op Decathlon.nl óf in onze winkels! Naast de zaalhockeysticks van onze eigen merken Korok en Dita, vind je bij ons ook zaalhockeysticks van bekende merken zoals Adidas, Brabo en The Indian Maharadja. In onze collectie hebben we zaalhockeysticks voor kinderen en volwassenen. Waarom is een zaalhockeystick dunner dan een veldstick? Bij zaalhockey mag je alleen pushen, daarom zijn zaalhockeysticks dunner. Naast een zaalstick heb je uiteraard ook nog de juiste zaalhockeyschoenen en zaalhockey handschoen nodig. Ook deze vind je in onze zaalhockey-collectie.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪MATERIAAL‬
‪KROMMING HOCKEYSTICK‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
1/5 Op basis van 1 reviews

Zaalhockeystick kopen bij Decathlon

Ben jij op zoek naar een zaalhockeystick? Ontdek dan onze zaalhockey-collectie, zowel online als in de winkels. In onze online zaalhockey winkel vind je ons complete assortiment met zaalhockeysticks voor kinderen en zaalhockeysticks voor volwassenen. De zaalhockeysticks voor kinderen beginnen vanaf maat 28 inch. De zaalhockeysticks voor volwassenen zijn verkrijgbaar vanaf maat 36.5 inch tot de verlengde maat 38.5 inch. Van onze eigen hockeymerken Korok en Dita hebben we verschillende modellen zaalsticks, voor beginnende, gevorderde en professionele zaalhockeyers. Daarnaast is ons aanbod uitgebreid met indoor hockeysticks van onze partner Hockeyhuis. Daardoor bieden wij naast Korok en Dita zaalsticks ook zaalhockeysticks aan van Adidas, Brabo, Grays en The Indian Maharadja. Benieuwd naar de verschillen tussen veldhockeysticks en zaalhockeysticks? We leggen het hieronder graag voor je uit.

Waarom is een zaalhockeystick dunner dan een veldhockeystick?

Een zaalhockeystick is dunner dan een veldhockeystick omdat er in de zaal andere regels gelden, er op een andere ondergrond wordt gespeeld én met een andere hockeybal wordt gespeeld. Zo mag je de bal bij zaalhockey niet hoog spelen tijdens het dribbelen of passen én mag je de bal alleen pushen. Passtechnieken als flatsen en slaan mogen in de zaal dus niet. Omdat veldhockeysticks snel slijten door het slaan of flatsen van de bal, zijn veldsticks dikker, zwaarder en steviger dan zaalhockeysticks. Daarnaast is de bal die bij zaalhockey wordt gebruikt lichter dan een veldhockeybal. Omdat de bal lichter is en je niet mag slaan en flatsen, heb je een minder zware en dikke stick nodig. Daarom zijn zaalhockeysticks dunner en lichter dan veldhockeysticks.

Zaalhockeystick van verschillende materialen

Omdat zaalhockeysticks dunner en lichter zijn dan veldsticks én er niet geslagen mag worden, wordt er in de zaal ook nu nog veel met houten sticks gespeeld. Waarom? Omdat je met een houten stick doorgaans veel balgevoel en controle hebt. Maar gaan houten sticks niet snel kapot? Nee, doordat je in de zaal niet mag slaan en flatsen, zal een houten stick niet zo snel kapot gaan als op het veld. Anderzijds slijten houten sticks nog altijd sneller dan kunststof of carbon zaalhockeysticks. Daarom vind je in ons aanbod zaalhockeysticks van verschillende materialen. Zo verkopen wij naast zaalhockeysticks van hout ook sticks van kunststof, carbon of een mix van hout en glasvezels. Een houten stick wordt doorgaans gebruikt door beginnende of minder ervaren spelers. Een houten zaalstick maakt het voor beginnende spelers makkelijker om controle over de bal te behouden tijdens het passen, aannemen en dribbelen. Naast de houten sticks vind je in ons assortiment ook zaalhockeysticks met glasvezel of carbon. Door deze kunststof materialen worden de sticks steviger en stugger, waardoor je harder kan pushen. Het aannemen van harde ballen met een kunststof of carbon zaalhockeystick is doorgaans wel moeilijker, omdat de bal door de stugge en stijve stick wat sneller van de stick afspringt of de lucht in springt. Een hockeystick met carbon of glasvezel wordt daarom vaak gebruikt door meer gevorderde en professionele spelers, die meer kracht nodig hebben en harde ballen moeten aannemen. Speel je dus voor het eerst in de zaal, dan is een houten zaalhockeystick misschien iets voor jou, hiermee kan je het spel gemakkelijk onder de knie krijgen. Speel je al langer in de zaal, dan is een stick van kunststof, carbon of mix van glasvezels iets voor jou.

Welke kromming zaalhockeystick?

Maakt de kromming van een zaalhockeystick nog iets uit? Ja, net zoals op het veld zijn er zaalhockeysticks met verschillende krommingen en heeft elk type kromming zijn voor- of nadelen. Zo kan een krommere stick bij veldhockey je helpen bij het liften van de bal of hoog slaan. In de zaal mag dit alleen niet. Anderzijds kan je met een krommere stick wel makkelijker en harder pushen, iets wat juist weer handig is in de zaal. Welke kromming kies je dan voor je zaalhockeystick? De tip die wij meegeven bij het kopen van een nieuwe zaalhockeystick is om voor een stick te kiezen die dezelfde soort kromming heeft als je veldhockeystick. Hierdoor hoef je minder te wennen aan je zaalhockeystick als je weer begint in de zaal (en andersom). Weet je niet welke kromming je veldstick is? Dit staat vaak op je stick. In onze collectie zaalhockeysticks vind je zaalsticks met een standaard kromming (SB), een mid bow kromming (MB), een low bow kromming (LB) en een extra low bow kromming (XL B).