Zaalhockeyschoenen

Zaalhockeyschoenen

Op zoek naar goede zaalhockeyschoenen? Bij ons vind je zaalhockeyschoenen voor zowel kinderen als volwassenen, voor dames en heren. De zaalhockeyschoenen in ons assortiment hebben een non-marking zool en zijn daarom geschikt voor elke sporthal en sportvloer. Het voordeel van zaalhockeyschoenen is dat je ze daarom ook kan gebruiken voor de gymles op school, in de sportschool of voor andere binnensporten. Ontdek hier de verschillende modellen, maten en merken zaalhockeyschoenen voor dames, heren, jongens en meisjes. Vergeet niet dat je voor zaalhockey ook nog een zaalhockeystick en zaalhockey handschoen nodig hebt.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
Vanaf
101,00
51,95
51,95
49,95 -30%
34,95
126,95
51,95
5/5 Op basis van 2 reviews

Waarom zaalhockeyschoenen kopen bij Decathlon?

In ons zaalhockey-assortiment vind je verschillende maten, modellen en merken zaalhockeyschoenen voor kinderen en zaalhockeyschoenen voor volwassenen. Daardoor kan iedereen bij ons terecht voor de juiste zaalhockeyschoenen om helemaal klaar te zijn voor het nieuwe zaalhockey seizoen. Zo zijn de zaalhockeyschoenen van Dita, ons eigen merk, bijvoorbeeld erg licht maar bieden genoeg demping én grip om comfortabel te kunnen hockeyen in de zaal. De zolen zijn uiteraard non-marking, waardoor ze geschikt zijn voor elk type indoor sporthal. Daardoor kan je ze ook nog eens goed gebruiken voor de gymles of de sportschool. Ben je op zoek naar iets stevigere schoenen die veel stabiliteit bieden, dan vind je in onze collectie ook zaalhockeyschoenen van Adidas, Asics en Mizuno. Dit zijn gerenommeerde merken op het gebied van indoor sportschoenen. Ben je dus op zoek naar zaalhockeyschoenen voor een goede prijs en kwaliteit, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Koop jij je nieuwe zaalhockeyschoenen liever in de winkel? Bekijk dan of de schoenen waar jij naar op zoek bent op voorraad zijn in de winkel bij jou in de buurt. Deze informatie vind je op de productpagina, onder de maat selectie.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van zaalhockeyschoenen?

Zaalhockey is een snel spel. Dat wil zeggen dat het spel snel heen en weer gaat tussen beide kanten van het veld. Als speler moet je dus veel wenden en keren tijdens het rennen. Daarnaast zit je bij het zaalhockeyen veel laag bij de grond. Het is dus belangrijk dat je zaalhockeyschoenen goede grip hebben én ondersteuning bieden aan de enkel. Een iets stevigere schoen is dus aan te raden voor zaalhockey. Daarnaast kan het vele rennen, wenden en keren op de harde ondergrond een behoorlijke aanslag zijn op je spieren en gewrichten. Een zaalhockeyschoen met goede demping is daarom belangrijk. Zorg dus dat je zaalhockeyschoenen kiest met een iets dikkere zool, dit zorgt voor goede demping. Gratis tip van Decathlon: zorg dat je je veters goed strikt. Zo sluiten je hockeyschoenen goed aan aan je voet en bieden ze ondersteuning aan je enkel. Hiermee voorkom je blessures.

Nóg een gratis tip: Heb je het idee dat je weinig grip hebt op de sportvloer, ondanks nieuwe zaalhockeyschoenen? Dit kan komen door de vaak stoffige vloeren in sporthallen. Als oplossing kan je tijdens je training of wedstrijd een vochtige handdoek langs de kant bij de bank leggen. Als je op deze handdoek gaat staan en vervolgens met je schoenen een aantal keer stevig over de normale ondergrond schuift, zul je merken dat je ineens meer grip hebt. Dit komt omdat je het stof hiermee onder je schoenen vandaan hebt gehaald. Let wel op: niet elke sporthal is er blij mee als je dit doet én voorkom dat er water op de vloer komt, dit kan tot gevaarlijke situaties leiden langs de lijn. Met een licht vochtige doek kom je al een heel eind.

Het verschil tussen zaalhockeyschoenen voor Dames en Heren?

Zaalhockeyschoenen voor Dames en Heren hebben uiteraard een aantal verschillen. Los van de kleur en maat van de schoen, is met name de pasvorm verschillend. De zaalhockeyschoenen voor dames zijn smaller dan de zaalhockeyschoenen voor heren. Dit komt uiteraard doordat vrouwen over het algemeen smallere voeten hebben dan mannen. Ook zijn zaalhockeyschoenen voor mannen wat steviger, dit komt omdat de schoenen voor mannen meer gewicht moeten dragen en tegenhouden tijdens het vele wenden en keren.

Multifunctionele zaalhockeyschoenen

Zaalhockeyschoenen zijn multifunctioneel. Goede zaalhockeyschoenen kan je namelijk voor tal van verschillende binnensporten gebruiken of in de sportschool. Met een zaalhockeyschoen sla je dus meer vliegen in één klap. Zit je nog op school? Dan kan je je zaalhockeyschoenen ook goed gebruiken voor de gymles. Dan heb je er niet alleen plezier van tijdens het (korte) zaalhockey seizoen. Ga je regelmatig naar de sportschool? Ook dan zijn goede sportschoenen van belang. Met goede indoor sportschoenen, zoals zaalhockeyschoenen, sta je stabiel tijdens de verschillende krachtoefeningen die je doet.