Zaalhockey handschoen

Zaalhockey handschoen

Op zoek naar een zaalhockey handschoen? Ontdek onze zaalhockey handschoenen voor kinderen en volwassenen hier. Waarom een zaalhockey handschoen dragen? Bij zaalhockey mag de bal alleen over de grond gespeeld worden, daarom zit je veel met je stick laag bij de grond. Om te voorkomen dat je geblesseerd raakt aan je hand draag je een zaalhockey hockeyhandschoen. Is jouw gebitsbeschermer nog goed? Bekijk hier onze hockeybitjes.

Advies nodig?
Hoe kies ik een hockeyhandschoen?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.7/5 Op basis van 3 reviews

Waarom een zaalhockey handschoen dragen?

Zaalhockey kent andere regels dan veldhockey. Zo mag je bij zaalhockey niet slaan en flatsen maar belangrijker nog: de bal mag bij zaalhockey NIET hoog worden gespeeld (behalve bij een push op goal). Omdat de bal niet hoog mag worden gespeeld, kan je bij zaalhockey geen technieken als ‘liftjes, ‘chopjes’ of andere zogenoemde 3D-technieken gebruiken om de tegenstander te passeren. Makkelijker gezegd: de bal kan en mag dus niet over de stick van de verdediger worden gespeeld. Daarom leggen verdedigers in de zaal hun hand op de grond, op die manier kan je je hele stick én grip gebruiken om de bal tegen te houden of af te pakken. Omdat hockeyballen, sticks en de zaalvloer hard zijn, is het belangrijk dat je je hand goed beschermt, zeker als je deze dus volledig op de grond legt tijdens het verdedigen. Om je hand dus goed te beschermen tegen de bal, stick én vloer draag je bij zaalhockey een zaalhockey handschoen. Zaalhockey handschoenen zijn anders dan handschoentjes voor veldhockey, waarbij slecht een deel van de vingers is beschermd en alleen de rug van de hand. Een zaalhockeyhandschoen beschermt de gehele hand en alle vingers volledig.

Je hoeft niet bang te zijn dat je met een zaalhockey handschoen aan minder grip of controle over je stick hebt. De zaalhandschoenen zien er misschien groot en onhandig uit, maar ze zijn zo ontworpen dat je nog steeds optimale bewegingsvrijheid hebt én dat je goede grip behoudt op je stick. De palm van de hand is vaak gemaakt van een stof met een anti-slip patroon erop, waardoor je goede grip hebt op je stick. Bij sommige handschoenen is de handpalm zelfs open, waardoor je dus met je handpalm direct contact op je stick hebt. Kortom: met een zaalhockeyhandschoen bescherm je je volledige hand én vingers, maar lever je geen controle of grip in!

LET OP: koop voor zaalhockey dus een handschoen die je gehele hand beschermt en alle vingers volledig bedekt, inclusief je duim.

Is een zaalhockey handschoen verplicht?

Ja. Het dragen van een zaalhockeyhandschoen is verplicht. Het dragen van een zaalhockeyhandschoen wordt niet alleen verplicht door coaches en trainers om zo onnodige blessures te voorkomen, maar staat ook zo in de regels van de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond). Uiteraard zijn er tijdens de trainingen geen scheidsrechters die je het veld uit sturen als je geen handschoen draagt, maar ook je trainer of coach zal je niet mee laten doen als je tijdens de training geen handschoen draagt. Zaalhockey is immers een snel spel, waarbij de ballen vaak hard worden gespeeld. Als je geen handschoen draagt tijdens het zaalhockeyen, loop je grote kans een blessure aan je hand op te lopen. In ons assortiment vind je gelukkig veel verschillende maten, modellen en merken zaalhockey handschoenen voor kinderen en volwassenen.

Hoe onderhoud je een zaalhockey handschoen?

Het kan zijn dat de stoffen handpalm van je handschoen na verloop van tijd scheurtjes gaat vertonen. Dit komt door de wrijving die de stof heeft op je grip. Dit is niet erg, want de handschoen blijft doen waarvoor deze bedoeld is, namelijk het beschermen van je hand. Je kan dus gerust doorspelen en hoeft niet meteen een nieuwe te kopen. Als de scheurtjes veranderen in grote gaten, kan je er ook voor kiezen om de stoffen handpalm uit je handschoen te knippen. Het bijkomende voordeel is dan namelijk dat je met je eigen hand of huid direct contact hebt op de grip. Veel spelers vinden dit fijner en vinden dat ze hierdoor meer balgevoel en controle hebben. Professionele spelers knippen de stoffen handpalm daarom vaak zelfs direct na aankoop uit de handschoen. Verschijnen er dus gaten of scheuren in de stoffen handpalm? Dat is normale slijtage. Je hoeft dus niet meteen een nieuwe handschoen te kopen als dit gebeurt.

In een sporthal kan het tijdens het sporten behoorlijk warm worden, waardoor je ook flink zal gaan zweten. Het fijne is dat de productontwerpers van veel merken zaalhockey handschoenen daarom een zweetbandje in de aantrekband van de handschoen hebben verwerkt. Daardoor kan jij tijdens het spelen af en toe je zweet wegvegen van je voorhoofd. Aan de andere kant neemt je handschoen tijdens het spelen ook veel zweet op, hij zit immers vast aan je hand. Wil je voorkomen dat je handschoen snel begint te stinken, haal de handschoen na je training of wedstrijd thuis dan uit je tas en laat deze drogen aan de lucht of op de verwarming. Dan gaat deze minder snel stinken én trek je volgende keer niet een natte bezwete handschoen aan. Vergeet de handschoen uiteraard niet in je sporttas terug te doen voor je volgende training of wedstrijd. Doe daarom altijd de volgende check voordat je thuis weg gaat: stick, scheenbeschermers, bitje, zaalschoenen, handschoen. Zo kan jij altijd goed voorbereid beginnen aan je training of wedstrijd.

Merken zaalhockey handschoen

In ons assortiment vind je verschillende maten, modellen, kleuren en merken zaalhockey handschoenen zodat er voor iedereen een handschoen naar keuze tussen zit. Zowel dames en heren als jongens en meisjes kunnen bij ons terecht voor een goede zaalhockey handschoen. Dit zijn de verschillende merken zaalhockeyhandschoenen die wij online aanbieden:
Dita zaalhockeyhandschoenen
Grays zaalhockeyhandschoenen
Brabo zaalhockeyhandschoenen
The Indian Maharadja zaalhockeyhandschoenen
TK zaalhockeyhandschoenen
Malik zaalhockeyhandschoenen
Princess zaalhockeyhandschoen

In de winkel kan het aanbod per winkel verschillen. Koop jij je handschoen liever in de winkel? Kijk dan voor je bezoek of de handschoen die jij wil op voorraad is in de winkel bij jou in de buurt. Deze informatie vind je op de productpagina, onder de maat-selectie.