Hockey masker

Hockey masker

Bescherm je gezicht goed tijdens het verdedigen van een strafcorner met een hockeymasker. Doordat hockeymaskers doorzichtig zijn heb je goed zicht op de bal en het spel. Hockeymaskers mogen overigens alleen gedragen worden bij een strafcorner. Hockeymaskers zijn niet verplicht om te dragen tijdens een strafcorner, maar het is wel verstandig! Zorg daarom dat jouw team altijd hockeymaskers bij zich heeft tijdens de wedstrijd.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Prijs
Kleur

Welke soorten hockey bescherming zijn er?

Hockey is geen gevaarlijke sport, maar toch is het dragen van goede bescherming tijdens het hockeyen geen overbodige luxe. Zoals bekend zijn hockeysticks en hockeyballen heel hard. Logischerwijs kan het dan ook pijnlijk zijn om een hockeybal of stick tegen je aan te krijgen. Daarom zijn er verschillende soorten bescherming voor hockey ontwikkeld. Zeker nu het spel steeds sneller en harder gaat is het van belang om goede hockey bescherming te dragen tijdens het spelen, hiermee voorkom je niet alleen pijnlijke momenten tijdens het spelen maar ook (ernstige) blessures. De verschillende soorten bescherming voor hockey zijn:

Scheenbeschermers

Hockeybitjes

Hockey handschoenen

Hockey maskers voor de strafcorner

Welke bescherming is verplicht?

Gek genoeg zijn niet alle soorten bescherming verplicht om te dragen tijdens het hockeyen. Zo is het pas sinds 2015 verplicht om tijdens de wedstrijd een hockeybitje te dragen. Doe je dit niet, dan mag de scheidsrechter je uit het veld sturen. Daarnaast is het verplicht om scheenbeschermers te dragen tijdens je hockeywedstrijd. Overige bescherming zoals een hockeyhandschoen of een strafcorner masker is niet verplicht. De hockey bescherming van tegenwoordig is wel zo ontworpen dat je nauwelijks door hebt dat je het draagt. Het dragen van bijvoorbeeld een hockeyhandschoen heeft daarom geen enkel effect op je grip of gevoel aan je stick. Je ziet dan ook veel tophockeyers met een handschoentje spelen. Sterker nog, bij de hockeydames van het Nederlands elftal of de Hoofdklasse zie je niemand spelen zonder een hockeyhandschoen. Deze beschermt namelijk goed tegen ballen en sticks die mogelijk tegen je hand komen en voorkomt daarmee blessures. Daarom raden wij aan tijdens het hockeyen altijd de juiste bescherming te dragen, ook als deze niet verplicht zijn.

Hockey bescherming kopen bij Decathlon

In ons assortiment vind je alle soorten bescherming voor hockey, van hockeybitjes tot maskers voor de strafcorner. Uiteraard willen wij dat iedereen de juiste hockey bescherming bij ons kan kopen, daarom is alle bescherming beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen en al verkrijgbaar vanaf slechts €4,99. Onze bescherming voor hockey behoort tot veiligheidsproducten en zijn daarom uitvoerig getest op kwaliteit en voldoen aan de daarvoor geldende reglementen. In onze winkels vind je alle soorten hockeybescherming, maar het aanbod kan per winkel verschillen. In onze online hockeywinkel van Decathlon vind je altijd het gehele aanbod aan hockeybescherming. Zowel in onze winkels als op onze website helpen we je graag bij het vinden van de juiste bescherming. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je een hockeyhandschoen kiest? Lees dan ons sportadvies: hoe kies ik een hockeyhandschoen. Heb je jouw keuze gemaakt maar bevalt het product niet of is de maat niet goed? Je kan jouw bestelling tot 365 dagen bij ons retourneren en er staat 2 jaar garantie op.