Hardloopjack dames

Hardloopjack dames

Op zoek naar een nieuw dames hardloopjack? Bij Decathlon vind je verschillende dames hardloopjacks tegen de wind en ook tegen de regen. Laat het weer je niet tegenhouden om te gaan hardlopen met onze hardloopjack voor dames. Een goed jack is belangrijk om je te beschermen tegen het weer. Daarnaast ademen de hardloopjacks uitstekend, zodat je het niet te warm krijgt. Naast een goed dames hardloopjack hebben wij ook nog de volgende accessoires om je warm te houden tijdens het hardlopen, wij hebben zowel hardloophandschoenen en hardloopmutsen.
Advies nodig?
Hardlopen in het najaar
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
‪WEERSOMSTANDIGHEDEN‬
Type
Maat
Merk
‪FREQUENTIE‬
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
€44,90
€44,95
€49,95 -29%
€35,00
€75,00 -20%
€59,95
*De uitverkoop begint op 8-9-2023
€65,00
Run It Windjack
ADIDAS

Run It Windjack

€28,50
Jasje vrouw Joma Galia
JOMA

Jasje vrouw Joma Galia

€141,90
€84,90
Damesjack Kilpi RAYEN-W
KILPI

Damesjack Kilpi RAYEN-W

€308,00
€59,95
€99,95 -36%
€63,50
*De uitverkoop begint op 19-9-2023
Damesjas Newline core cross
NEWLINE

Damesjas Newline core cross

€49,95
€64,90
Charlotte Hoodie Zwart
BODYCROSS

Charlotte Hoodie Zwart

4.6/5 Op basis van 5208 reviews

Hardloopjack voor dames kopen?

Met een hardloopjack voor dames ben je goed voorbereid om de deur uit te gaan om te gaan lopen. Een hardloopjack voor dames beschermt je tegen de invloeden van het weer en zorgt ervoor dat je niet afkoelt. Een hardloopjas wordt als extra laag gedragen over je andere kleding heen. Afhankelijk van de temperatuur draag je hier één of twee lagen onder. Indien het erg koud is dan is de eerste laag, de basislaag, een thermo shirt die het zweet goed af kan voeren. De tweede laag is een laag dat je warm houdt tijdens het hardlopen zoals een hardloopshirt met lange mouwen. De derde laag is dan de jas die je beschermd voor invloeden van buitenaf zoals wind en regen. Indien de temperaturen wat hoger zijn dan kan je ervoor kiezen om de basislaag, het thermoshirt, over te slaan. Regent het of waait het heel hard dan kies je er voor om een dames hardloopjack te dragen, dit voorkomt dat je afkoelt tijdens het hardlopen. Daarnaast zorgt het jack er ook voor dat je nog net iets warmer blijft. Hou er daarom rekening mee dat een jack minder goed ademt in vergelijking met normale kleding. Hierdoor kan je sneller gaan zweten. Kies daarom altijd voor een dames hardloopjack dat goed ademt, maar wel goed beschermt tegen wind of regen.Voor dames hebben wij verschillende soorten hardloopjacks, afhankelijk van het type weer waarin je gaat lopen.

Verschillende type hardloopjacks voor dames

Zoals aangegeven zijn er verschillende type hardloopjacks voor dames. Daarbij onderscheiden we dames hardloopjacks die beschermen tegen wind, regen en kou. Het windjack voor dames is een jas die je beschermt tegen harde wind en zorgt ervoor dat je minder snel afkoelt als je aan het lopen bent. Een windjack voor dames is een dun jasje, die de wind niet doorlaat. Daarbij heeft de windjack ventilatiegaten op verschillende plekken zodat je de warmte die je opbouwt wel goed kwijt kan. Een dames windjack is daarnaast vaak klein op te vouwen zodat je deze eenvoudig uitrekt en meeneemt zonder dat je hiervan last hebt. Een windjack zorgt er niet voor dat je extra warm blijft.Naast het windjack hebben we ook het regenjack voor dames. Een regenjack voor dames beschermt, zoals de naam al zegt, tegen de regen. Regen zorgt ervoor dat je snel afkoelt tijdens het hardlopen en dit gaat ten koste van je prestaties. Het is daarom belangrijk dat je je goed beschermt tegen de regen. Ook het regenjack voor dames heeft verschillende ventilatiemogelijkheden en is verder wat dikker dan een windjack. Een regenjack voor dames wordt vaak ook als warmer ervaren dan een windjack. Daarnaast heeft een regenjack vaak een capuchon om ook je hoofd te beschermen tegen de regen. Natte haren zorgen ervoor dat je extra snel afkoelt.Als laatste is er het normale hardloopjack die je niet beschermt tegen de regen of wind, maar bedoeld is om je warm te houden. Deze draag je dan ook als extra derde laag wanneer het buiten koud is. Daarnaast is het voordeel van een extra jack met rits dan je deze eenvoudig kan openritsen voor extra ventilatie.

Waar moet een dames hardloopjack aan voldoen?

Een goed dames hardloopjack moet aan verschillende eisen voldoen. Het belangrijkste voor een regenjack voor dames is dat deze goed waterdicht is. Echter hoe meer waterdicht een hardloopjack voor dames is hoe minder deze ademt. Er is dus een wisselwerking tussen ademend vermogen en waterdichtheid. Een regenjack kan dus snel als warm en zweterig ervaren worden. De waterdichtheid van dames hardloopjack wordt gemeten in Schmerber. Dit geeft aan tegen hoeveel water de kleding beschermt is. Het materiaal wordt op waterdichtheid getest met een waterkolom, deze wordt op het materiaal geplaatst. Hoe hoger het getal hoe beter de waterdichtheid van het dames hardloopjack is.Naast de waterdichtheid is ademend vermogen ook belangrijk. Dit kan op 2 verschillende manieren. Door middel van ventilatiegaten of door middel van speciale stof die lucht van binnenuit doorlaat, maar water tegenhoudt.