Trailrunning schoenen

Trailrunning wordt steeds populairder. Wil je hardlopen en dat in een zeer afwisselende omgeving doen, dan kan trailrunning zomaar jou ideale sport zijn. Bij Decathlon hebben we een ruim assortiment aan trailrunningschoenen van verschillende merken zoals Kalenji en Salomon. De Kalenji Kiprun XT en Kiprace Trail zijn al meerdere jaren op een rij uitgeroepen tot de beste trailschoen in hun categorie! Naast trailrunning schoenen hebben wij ook bijpassende trailrunning kleding

Trailrunning schoenen
Terug naar artikelen
Voetafrol
Ondergrond
Frequentie
Merk
Maat
Levertijd
Kleur
Prijs
16 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Laatste kans
Deze producten zijn niet beschikbaar in Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 92 reviews

  Hardloopschoenen kopen

  Hardloopschoenen zijn er in verschillende soorten en maten en bij Decathlon hebben wij hardloopschoenen van Asics, Kalenji en Mizuno. Verschillende type hardlopers vragen om verschillende soorten schoenen en bij Decathlon maken wij onderscheid tussen hardlopers die lopen om fit te blijven en hardlopers die willen presteren. Het is dus belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en op basis van je beoogde doel de juiste schoenen te kiezen. Het is belangrijk om de juiste schoen te kiezen die past bij jou eisen van de schoen. De duurste schoen is niet per se de beste schoen voor jou! Bij Decahtlon hebben wij schoenen voor mensen die af en toe lopen, mensen die 2 a 3 keer per week lopen (tot 60 minuten) en prestatiegerichte lopers. Door het K-Only concept in onze hardloopschoenen van Kalenji maakt jou looppatroon niet meer uit, waardoor elke hardloopschoen met K-Only geschikt voor jou!

  K-ONLY

  Een onderpronerend betekend dat je na de landing op de hak, wat naar buiten zakt. Dit is een looppatroon dat weinig voorkomt. Als dit al gebeurd, is het vaak erg licht, waardoor een neutrale schoen voldoende is. Hierdoor hebben wij dan ook weinig schoenen specifiek op dit looppatroon gericht. Kalenji heeft 2 modellen, de Kiprun fast en long die voor elk looppatroon geschikt zijn. Deze schoenen bevatten het component K-Only, wat er voor zorgt dat iedere hardloper deze schoen kan dragen. Heren die (over)pronerend lopen hebben antipronatieschoenen nodig. Overproneren betekent dat je op de buitenkant van je hak landt en wat naar binnen zakt met je enkel tijdens de afzet. Juist voor dit type loper is een goede schoen belangrijk en we hebben antipronatieschoenen van zowel Kalenji als Asics en Mizuno. De zool van deze schoenen bevat een antipronatieblok waardoor de voet en enkel zich tijdens de landing goed afwikkelt en wordt gecorrigeerd. Bij Kalenji zorgt het component K-Only hiervoor. Bij Asics hebben ze hiervoor Duomax geïntroduceerd. Bij Mizuno is het Wave- plaatje aan de binnenkant dicht. Ongeveer de helft van alle hardlopers heeft dit looppatroon.

  De neutrale lopers landen op het midden of op de buitenkant van de hiel en zetten af met het midden van de voorvoet.Wanneer je nou niet weet welk looppatroon je hebt, kan je hiervoor een oud paar (hardloop)schoenen gebruiken. Als je kijkt naar het slijtpatroon op deze schoenen kan je een redelijke inschatting maken. Kom je er niet? Met hardloopschoenen van Kalenji, met het K-Only systeem, zit je altijd goed. Mocht je twijfelen, dan kan de 30 test garantie je misschien wel over de streep trekken!

  Trailrunning

  Tot slot heeft Decathlon herenschoenen die specifiek gemaakt zijn voor trailrunning. Deze opkomende tak van sport is in een korte periode erg populair geworden. Het verschil tussen trailrunning en hardlopen is de ondergrond waarop hardgelopen wordt. Bij trailrunning wordt er (bijna) alleen maar op onverharde paden gelopen. Denk hierbij bijvoorbeeld bospaden, duinen en rotsachtige gebieden.Ideaal tijdens een vakantie!

  Door het verschil in ondergrond worden er aan trailschoenen ook andere eisen gesteld dan aan hardloopschoenen. De 2 belangrijkste aspecten bij een trailrunningschoen zijn stabiliteit en grip. Onze collega’s van de Running Afdeling kunnen je er uiteraard bij helpen om tot de juiste schoen te komen, gebaseerd op jou looppatroon en wensen.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen