Trailrunning schoenen

Trailrunning schoenen

Trailrunnning schoenen kopen? Trailrunning wordt steeds populairder, ook in Nederland. Bij deze hardloopsport ga je van de gepaande paden af en loop je over onverhard terrein. Hiervoor heb je schoenen nodig met veel grip. De trailrunning schoenen van Evadict zijn al meerdere jaren op een rij uitgeroepen tot de beste trailrunning schoenen in hun categorie! Naast trailrunning schoenen hebben wij ook bijpassende trailrunning kleding. Wij hebben trailrunning kleding voor heren en ook trailrunning kleding voor dames. Ook nog op zoek naar manier om je drinken mee te nemen, neem dan een kijkje bij onze drinkgordels.
Advies nodig?
Hoe kies ik trailrunning schoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
‪TYPE VOETAFROL‬ Manier waarop voet kantelt tijdens het hardlopen
Sport
‪TYPE SCHOENEN‬
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
€69,95
€40,00
Tensaur Run Schoenen
ADIDAS

Tensaur Run Schoenen

€61,99
Fluidflow 2.0 Schoenen
ADIDAS

Fluidflow 2.0 Schoenen

€142,00
4.4/5 Op basis van 14501 reviews

Trailrunning schoenen kopen bij Decathlon

Trailrunning schoenen voor zowel heren als dames koop je natuurlijk bij Decathlon. Bij Decathlon vind je trailrunning schoenen voor ieder niveau en voor iedere ondergrond. Ben je de verharde weg zat en wil je de ongebaande paden op? Kies dan voor de trailsport en ga hardlopen in de bossen en bergen. Waar essentieel is voor trailrunnen en wat alle trailrunning schoenen hebben is ongelooflijk veel grip dankzij de noppen onder de zool. Deze noppen kan je vergelijken met de noppen onder voetbalschoenen. Dankzij deze noppen kan je onbezorgd zowel bergop als bergaf hardlopen, zonder dat je bang hoeft te zijn om uit te glijden. Waar alle trailrunning schoenen ook aan voldoen is steun en bescherming. Door het rennen op onverhard terrein krijgt je lichaam het zwaarder te verduren en met name je enkels. De trailrunning schoenen van Decathlon bieden de juiste steun rondom de enkels en bieden voldoende bescherming rondom de tenen. Stoot je dus ergens je teen, dan zal dat met onze trailrunning schoenen geen probleem zijn.

Hoe kies ik trailrunning schoenen voor dames

Bij Decathlon heb je een groot assortiment aan trailrunning schoenen voor dames. Wij hebben schoenen van de merken Salomon, Adidas, Brooks, Evadict en nog vele andere merken trailrunning schoenen voor dames.Hoe kies je nu de geschikte trailrunning schoenen voor dames uit dit grote assortiment?Allereerst moet je voor jezelf bepalen waar je wilt gaan trailrunnen. Doe je dit voornamelijk in de Nederlandse bossen of wil je graag de bergen in. Iedere ondergrond heeft zijn eigen uitdagingen en daar kies je dan ook de geschikt trailrunning schoen voor dames op uit. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke afstanden je gaat trailrunnen. Ga je 15km lopen dan heb je andere eisen dan als je 100km gaat traillopen. Lees daarbij ook ons sportadvies over hoe je trailrunning schoenen kiest.

De trailrunning schoenen voor dames hebben daarnaast een smallere leest en de schoenen zijn zo ontworpen dat ze goed aansluiten op de vrouwelijke trailloper. Daarbij hebben we ook gedacht aan het assortiment voor dames met veel verschillende kleuren trailrunning schoenen.

Waar moet ik rekening bij houden bij het kopen van nieuwe trailrunning schoenen heren

Ook voor heren hebben wij speciale trailrunning schoenen. De trailrunning schoenen voor heren zijn speciaal ontwikkeld voor de mannelijke voeten en hebben daarbij een grote range aan maten en is de leest ook aangepast aan de mannelijke voet. Zo is er voor iedereen de juiste trailrunning schoen voor heren. Maar waar moet ik verder rekening mee houden bij het kopen van nieuwe heren trailrunning schoenen?

Het juiste profiel → Je stemt je trailrunning schoenen voor heren af op het terrein waarop je loopt. Hierbij let je met name op het juiste profiel, niet teveel maar ook niet te weinig. Zo heb je optimale grip zonder dat je overal blijft haken.

De juiste maat → Voor hardloopschoenen is het belangrijk om de juiste maat te kopen, maar voor trailrunning schoenen is dit nog belangrijker. Omdat je meer stijgt en daalt zul je rekening moeten houden dat je voldoende ruimte hebt in je schoenen om blauwe nagels te voorkomen. Een halve maat groter dan je hardloopschoenen is dan ook geen overbodige luxe.

De juiste breedte → Naast de juiste maat schoen is de juiste breedte ook belangrijk. Met name voor als je brede voeten hebt kan het vervelend zijn als je te smalle schoenen aanhebt. Bij het traillopen is stabiliteit erg belangrijk om te voorkomen dat je struikelt of dat je een blessure oploopt. Dit kan je voorkomen door trailrunning schoenen te kiezen met de juiste breedte.

Ben je enthousiast geworden over trailrunning maar weet je niet zo goed welke heren trailrunning schoenen je moet kopen? Onze experts in de winkel kunnen je altijd helpen bij het vinden van de juiste trailrunning schoenen voor heren. Afhankelijk van de afstand, ondergrond en hoogteverschil kiezen wij de perfecte trailrunning schoen voor jou.