Drinkgordel

Drinkgordel

Op zoek naar een drinkgordel? Met onze drinkgordels neem je gemakkelijk je drinken en eten mee tijdens je langere duurlopen. Tijdens een lange duurloop verlies je veel vocht en dit zul je moeten herstellen om prestatieverlies te voorkomen. Dankzij onze drinkgordels hou je het tot het einde vol. Daarnaast bieden de verschillende drinkgordels ruimte om je mobiel en sleutels in op te bergen. Hier vind je verschillende bidons voor bij je drinkgordel en vergeet daarbij niet je hardloopvoeding.
Advies nodig?
Het belang van hydrateren
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€37,50
Een lopende band
FLIPBELT

Een lopende band

Verkocht en verstuurd door EXCELLERATOR

€37,50
Running Belts
FLIPBELT

Running Belts

Verkocht en verstuurd door EXCELLERATOR

€11,99
Startnummerband triathlon lange afstand
VAN RYSEL

Startnummerband triathlon lange afstand

(131)
Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
€6,99
Textiel vervangband HRB500
KALENJI

Textiel vervangband HRB500

(2)
Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
4.2/5 Op basis van 3527 reviews

Drinken tijdens het hardlopen

Hardlopen is een inspannende sport, waarbij het gehele lichaam aan het werk is om een zekere afstand te overbruggen. Hardlopen is een vorm van voortbewegen dat minder efficiënt is dan bijvoorbeeld fietsen. Tijdens het hardlopen transpireer je veel en daardoor verlies je veel vocht. Het vochtverlies kan zelfs toenemen tot wel 2 liter per uur afhankelijk van de omstandigheden zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en de inspanning. Vochtverlies tijdens het hardlopen, leidt tot vermindering van de prestaties. Dit kan oplopen tot wel 10% prestatieverlies bij één procent vochtverlies. Naast het vocht dat je kwijt raakt, verlies je ook belangrijke elektrolyten. Door een tekort aan vocht en deze elektrolyten zullen je prestaties snel afnemen en kan het uiteindelijk leiden tot uitdroging of kramp. Uitdroging tijdens inspanning kan ook op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om voldoende te drinken tijdens het hardlopen en de vochtbalans op peil te houden. Doordat de hoeveelheid vochtverlies natuurlijk afhankelijk van de afstand, duur, intensiteit en temperatuur is zul je goed rekening moeten houden hoeveel drinken je meeneemt. Dankzij een drinkgordel kan je perfect je vochtbalans op peil houden en voldoende drinken tijdens het hardlopen.

Drinkgordel meenemen tijdens het hardlopen

Als je korter rent dan een uur dan is een drinkgordel over het algemeen niet nodig, tenzij het erg warm en vochtig is. Maar over het algemeen is het vochtverlies en de kans op uitdroging bij een loop van minder dan een uur klein. Belangrijk bij dit soort loopjes is dat je van tevoren en achteraf voldoende drinkt om de vochtbalans weer te herstellen. Loop je langer dan een uur of is het erg warm dan raden wij een drinkgordel aan om je drinken in mee te nemen.Bij Decathlon hebben wij verschillende drinkgordels en runningbelts. Door middel van een drinkgordel neem je eenvoudig meerdere bidons of flesjes water mee tijdens het hardlopen. Doordat de drinkgordel over het algemeen steunt op je heupen kan je gemakkelijk en comfortabel meerdere drinkflessen meenemen. Een hardloop drinkgordel bij Decathlon komen zowel met als zonder drinkflessen afhankelijk van het type drinkgordel. Natuurlijk kun je in de drinkgordel ook je mobiel en sleutels opbergen, dankzij de handige vakjes. De drinkgordels kunnen drinkflessen meenemen tot wel 0,5 liter. De beste drinkgordel is afhankelijk van de afstand die je loopt en de temperatuur. Tijdens het hardlopen zul je ongeveer om het kwartier een goeie slok moeten nemen om de vochtbalans op peil te houden.

Wat drink je tijdens het hardlopen

Dus ben je op zoek naar een hardloop drinkgordel kijk niet verder. Een hardloop drinkgordel helpt je bij zowel je lange als korte duurloop en zorgt ervoor dat je het warme weer weerstaat. Maar wat kan je nu het beste drinken tijdens het hardlopen? Bij het drinken van water herstel je wel de vochtbalans, maar vul je niet het verlies van elektrolyten aan. Er zijn verschillende soorten sportdranken die je mee kan nemen tijdens het hardlopen. De drie hoofdgroepen zijn hypotone, isotone en hypertone sportdranken. Om het verlies te compenseren raden wij een isotone drank aan. Deze dranken hebben dezelfde concentratie aan suikers en elektrolyten als het lichaamsvocht. Hierdoor zul je dit het snelst opnemen. De hardloop drinkgordel is daarbij ook zeer geschikt om te gebruiken tijdens het wandelen en andere sporten. Onze hardloop drinkgordels zijn daarbij eenvoudig af te stellen zodat hij iedereen goed past. Een hardloop drinkgordel voorkomt dat je een drinkfles de gehele tijd in de hand hoeft te houden en hetzelfde geldt voor je mobiele telefoon.