Compressiesokken

Compressiesokken

Compressiesokken kopen? Bij Decathlon vind je naast compressiesokken voor na het hardlopen, ook compressiesokken voor tijdens het hardlopen. Compressiesokken voor hardlopen zijn ontwikkeld om spiervermoeidheid tegen te gaan, zodat je betere prestaties neer kunt zetten. Daarbij helpen compressiesokken tegen shin splints. Vergeet tijdens je lange lopen ook niet om voldoende hardloopvoeding mee te nemen. De hardloopvoeding neem je gemakkelijk mee met onze hardlooprugzakken.

Advies nodig?
Wat is het nut van hardloop compressiesokken?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
34,95
29,99
COMPEX RECOVERY SOKKEN
COMPEX RECOVERY SOKKEN
COMPEX

COMPEX RECOVERY SOKKEN

Verkocht en verstuurd door Compex
4/5 Op basis van 1341 reviews

COMPRESSIESOKKEN HARDLOPEN

Ben jij op zoek naar compressiesokken voor tijdens het hardlopen? Bij Decathlon hebben wij compressiesokken voor zowel tijdens als na het hardlopen. Onze compressiesokken zijn bedacht om spiervermoeidheid te beperken zodat je betere prestaties neer kunt zetten. Doordat de compressiesokken met hardlopen strak om je onderbenen zitten, beperkt de het de trillingen in je spieren. Door middel van de compressie op de onderbenen wordt het bloed beter afgevoerd tijdens het sporten, maar ook in rust. Door deze verbeterde doorbloeding zullen de opgebouwde afvalstoffen sneller worden afgevoerd en zul je tijdens het hardlopen minder last hebben van spiervermoeidheid. Compressiesokken voor het hardlopen kunnen de doorbloeding tot bijna 50% verbeteren. Op deze manier kan je het langer volhouden en beperk je het risico op shin splints. Hardloop compressie sokken zijn er zowel met als zonder voet. De compressie sleeves kan je over je normale sokken dragen, maar bieden wel de juiste compressie die je nodig hebt om de trillingen in de spieren te voorkomen.

BESTE HARDLOOP COMPRESSIESOKKEN BIJ DECATHLON

De beste hardloop compressiesokken vind je bij Decathlon. Bij ons vind je hardloop compressiesokken van ons eigen merk voor een uitstekende prijs kwaliteit en daarbij ook compressiesokken van veel andere merken. De compressiesokken van ons eigen merk worden intern ontwikkeld en geproduceerd voor het hardlopen hierdoor kunnen wij de prijzen laag houden, zonder dat er een tussenpersoon tussenkomt. Daarom bieden wij altijd de beste prijs kwaliteit aan. Naast compressiesokken van ons eigen merk hebben wij ook goede compressiesokken van vele andere merken.De beste hardloop compressiesokken bieden de juiste compressie aan, zonder dat deze het been afknellen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste maat hardloop compressiesokken koopt. Daarvoor dien je eerst de kuitomtrek te meten voor een optimaal effect van de compressie sok. De hardloop compressiesokken van Decathlon komen in 3 maten naast de schoenmaat. Wij hebben een S,M en L en afhankelijk van je kuitomtrek koop je de juiste compressiekous voor hardlopen.

Compressiesokken van andere merken hebben elk hun eigen maattabel, let hier dus goed op. Daarnaast wordt de compressie van de sok gemeten in mmhg, dit is de hoeveelheid druk die de sok uitoefent. Dit is opgedeeld in 4 verschillende klassen.


Klasse 1 (15-20 MMHG) → Lage druk, geschikt voor vermoeide benen en geschikt voor sporten. Lichte vorm van spataderen en licht gezwollen voeten.

Klasse 2 (20-30 MMHG → Gemiddelde druk, vermoeide benen en spataderen. Minder geschikt voor sporten.

Klasse 3 (30-40 MMHG → Hoge druk, Spataderen en ernstig oedeem. Verminderde werking kleppen in de aderen.

Klasse 4 (>40 MMHG → Zeer hoge druk, ernstige sparaderen en ernstig oedeem. Verminderde werking kleppen in de aderen.

Voor het hardlopen raden wij een klasse 1 compressiesok aan. Deze sok heeft een optimale balans tussen hoeveelheid compressie en comfort. Als je een compressiesok van klasse 2 of hoger neemt bij het hardlopen zal dit ten koste gaan van de comfort. Daarnaast is de prestatieverbetering minimaal tussen klasse 1 en klasse 2. Klasse 3 en klasse 4 compressiesokken vind je verder niet bij Decathlon. Dit wordt over het algemeen gezien als medische compressiesokken