Buikspiertrainers

Buikspiertrainers

Buikspiertrainers zijn een handig hulpmiddel om je buikspieren sterker te maken. Sterke buikspieren zijn belangrijk omdat je buikspieren helpen bij het stabiliseren van je lichaam. Ze zijn de kern van iedere beweging. Zodra je je core-stability verbetert, zul je snel de voordelen ervaren tijdens je sportprestaties en in het dagelijks leven. Bekijk ook onze push up bars en sliders.

Advies nodig?
Hoe gebruik ik een buikspiertrainer?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Sport
Type
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
31,95
26,95
Buikspier roller
Buikspier roller
ADIDAS

Buikspier roller

Verkocht en verstuurd door Buffalo.nl
15,94
30,95
47,95
45,99
Hammer AB ROLLER
Hammer AB ROLLER
HAMMER

Hammer AB ROLLER

Verkocht en verstuurd door NRG Fitness
129,95
5 Minute Shaper PRO
5 Minute Shaper PRO
5 MINUTE SHAPER

5 Minute Shaper PRO

Verkocht en verstuurd door OrangeShop.eu
349,00
Finnlo AB & BACK TRAINER
Finnlo AB & BACK TRAINER
FINNLO

Finnlo AB & BACK TRAINER

Verkocht en verstuurd door NRG Fitness
31,99
649,00 -15%
549,00
30,95
3.8/5 Op basis van 1723 reviews

Buikspieroefeningen

Er bestaan honderden verschillende buikspieroefeningen die je kunt doen om je buikspieren te versterken. Voor sommige buikspieroefeningen heb je slechts een matje nodig, maar indien je extra ondersteuning wilt of buikspieroefeningen zwaarder wilt maken zijn buikspiertrainers een handig hulpmiddel. Daarnaast is het goed om te weten welke buikspieren je wilt trainen. Er bestaan namelijk buikspieroefeningen speciaal voor de bovenbuik, onderbuik of voor de schuine buikspieren. Wanneer je je tijdens je training focust op een bepaald gebied van de buikspieren kun je gerichter trainen en sneller resultaat behalen.

Buikspieren trainen

Je wilt je buikspieren trainen, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? In de sportschool vind je veel apparaten waarmee je je buikspieren trainen, maar ook zonder de sportschool apparaten kun je sterke buikspieren kweken. Een populair hulpmiddel om de buikspieren te trainen is een buikspierwiel (ook wel ab wheel genoemd). Bij deze oefening ga je op je knieën zitten en rol je met behulp van het buikspierwiel naar voren waarbij je je bovenlichaam zo recht mogelijk houdt tot je armen uiteindelijk gestrekt zijn en jij met je neus de vloer kunt aantikken. Vervolgens rol je weer terug met gestrekte armen. Om deze oefening perfect uit te kunnen voeren zul je waarschijnlijk eerst heel veel moeten oefenen. Een tip die wij je mee willen geven is dan ook om altijd op je eigen niveau te trainen. Zo voorkom je blessures en overbelasting.

Buikspieroefeningen thuis

Het buikspierwiel (ab wheel) is dus perfect voor je buikspieroefeningen thuis. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer buikspieroefeningen die je thuis kunt doen. Denk hierbij aan crunches en planken. Hiervoor heb je enkel een fitness matje nodig. Vind je het belangrijk om blessures te voorkomen en de buikspieroefeningen zo ergonomisch mogelijk uit te voeren? Dan hebben wij een aantal hulpmiddelen voor je bij Decathlon. Bijvoorbeeld onze ergonomische buikspiertrainers. Deze producten zorgen voor extra ondersteuning tijdens jouw oefeningen. Merk je na een tijdje dat de buikspieroefeningen te simpel worden? Met gewichten kun je jouw buikspieroefeningen verzwaren. Gebruik bijvoorbeeld dumbbells of kettlebells.