Buikspiertrainers

Buikspiertrainers

Buikspiertrainers zijn een handig hulpmiddel om je buikspieren sterker te maken. Sterke buikspieren zijn belangrijk omdat je buikspieren helpen bij het stabiliseren van je lichaam. Ze zijn de kern van iedere beweging. Zodra je je core-stability verbetert, zul je snel de voordelen ervaren tijdens je sportprestaties en in het dagelijks leven.
6 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
De actuele voorraad is momenteel niet beschikbaar voor de winkel Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.0/5 Op basis van 2562 reviews

  Buikspieroefeningen

  Er bestaan honderden verschillende buikspieroefeningen die je kunt doen om je buikspieren te versterken. Voor sommige buikspieroefeningen heb je slechts een matje nodig, maar indien je extra ondersteuning wilt of buikspieroefeningen zwaarder wilt maken zijn buikspiertrainers een handig hulpmiddel. Daarnaast is het goed om te weten welke buikspieren je wilt trainen. Er bestaan namelijk buikspieroefeningen speciaal voor de bovenbuik, onderbuik of voor de schuine buikspieren. Wanneer je je tijdens je training focust op een bepaald gebied van de buikspieren kun je gerichter trainen en sneller resultaat behalen.

  Buikspieren trainen

  Je wilt je buikspieren trainen, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? In de sportschool vind je veel apparaten waarmee je je buikspieren trainen, maar ook zonder de sportschool apparaten kun je sterke buikspieren kweken. Een populair hulpmiddel om de buikspieren te trainen is een buikspierwiel (ook wel ab wheel genoemd). Bij deze oefening ga je op je knieën zitten en rol je met behulp van het buikspierwiel naar voren waarbij je je bovenlichaam zo recht mogelijk houdt tot je armen uiteindelijk gestrekt zijn en jij met je neus de vloer kunt aantikken. Vervolgens rol je weer terug met gestrekte armen. Om deze oefening perfect uit te kunnen voeren zul je waarschijnlijk eerst heel veel moeten oefenen. Een tip die wij je mee willen geven is dan ook om altijd op je eigen niveau te trainen. Zo voorkom je blessures en overbelasting.

  Buikspieroefeningen thuis

  Het buikspierwiel (ab wheel) is dus perfect voor je buikspieroefeningen thuis. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer buikspieroefeningen die je thuis kunt doen. Denk hierbij aan crunches en planken. Hiervoor heb je enkel een fitness matje nodig. Vind je het belangrijk om blessures te voorkomen en de buikspieroefeningen zo ergonomisch mogelijk uit te voeren? Dan hebben wij een aantal hulpmiddelen voor je bij Decathlon. Bijvoorbeeld onze ergonomische buikspiertrainers. Deze producten zorgen voor extra ondersteuning tijdens jouw oefeningen. Merk je na een tijdje dat de buikspieroefeningen te simpel worden? Met gewichten kun je jouw buikspieroefeningen verzwaren. Gebruik bijvoorbeeld dumbbells of kettlebells.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen