Zijwieltjes

Zijwieltjes

Zijwieltjes helpen kinderen om vertrouwen te krijgen in het fietsen. Er zijn verschillende soorten zijwieltjes met verschillende comfortniveaus en installatiemethoden. Tegenwoordig zijn er veel manieren om kinderen te leren fietsen. Het gebruik van de loopfiets is doeltreffend om vanaf jonge leeftijd te leren balanceren op een fiets. Het gebruik van kleine zijwielen op de kinderfiets is een methode die stapje bij stapje je kind leert zelfstandig te fietsen! Zo kan je kind alle elementen van het rijden leren: remmen, sturen, trappen…

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 873 reviews

Zijwieltjes fiets zijn gemakkelijk te installeren

De beste zijwieltjes voor fietsen zijn eenvoudig te monteren. Ze worden rechtstreeks op de achterwielas gemonteerd. Om ze op hun plaats te houden, kunnen ze worden voorzien van een anti-rotatiebevestigingspasta die op de stoelsteun wordt geklemd. Sommige zijwieltjes voor fietsen zijn uitgerust met een veersysteem. De vering maakt het mogelijk de onregelmatigheden van de weg te corrigeren en de helling van de fiets in de bochten te volgen. Zodra het kind zich vertrouwd op de fiets, is het vaak tijd om de zijwielen van de fiets te verwijderen. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, kunnen ze het zonder wielen proberen en er dan eventueel één opnieuw installeren om het kind gerust te stellen. In dit geval zijn opvouwbare zijwieltjes praktisch omdat ze gemakkelijk wel of niet gebruikt kunnen worden. Dankzij een scharnierend mechanisme kun je de wielen van de fiets snel in- en uitvouwen zonder ze te moeten demonteren.

Zijwieltjes voor fietsen met een derailleur zijn speciaal hiervoor ontworpen. Deze stevige zijwieltjes hebben naar buiten uitlopende poten die de positie van de derailleur niet hinderen. Bovendien worden ze rechtstreeks op de liggende en de staande achtervork (op het frame) gemonteerd, zodat de naaf van het achterwiel geen invloed heeft op de compatibiliteit met de fiets.

Geschikte zijwieltjes voor de fiets: 20 tot 26 inch zijwieltjes

Er bestaan 20 inch zijwieltjes die passen op fietsen met een wieldiameter van 20 inch. Ze kunnen worden gemonteerd op fietsen voor tieners en volwassenen. Ze zijn ideaal voor mensen die door evenwichts- of gezondheidsproblemen pas op latere leeftijd leren fietsen of hun zelfvertrouwen willen herwinnen om weer te gaan fietsen. Verstelbare stabiliserende zijwielen kunnen een gewicht tot 100 kg dragen. De dikte van de nokken die het kleine wiel op de achterwielas van de fiets houden, is betrouwbaar en sterk. De maat en hoogte van de zijwieltjes in inch zijn instelbaar voor verschillende wielmaten. Op de uitvaleinden zit een steunbalk rond de liggende achtervork van de fiets om te voorkomen dat het stabilisatorwiel omslaat tijdens het gebruik.

De meeste zijwieltjes in inch zijn gemaakt van roestvrij aluminium of kunststof bij Decathlon. Het loopvlak van de wieltjes is van rubber om schokken en trilling die door het wegdek worden veroorzaakt te absorberen. De meeste zijwieltjes kunnen gebruikt worden op een massieve as. Bij de dienst na verkoop van Decathlon zijn vervangende zijwieltjes verkrijgbaar om een verloren of beschadig wiel te vervangen!