Zadeltas, frametas en stuurtassen

Zadeltas, frametas en stuurtassen

Staat er binnenkort een fietsvakantie op de planning? Dan is het belangrijk om goed na te denken over wat je allemaal meeneemt en vooral over hoe je dit zo efficiënt mogelijk inpakt. Een extra set fietskleding bijvoorbeeld, maar ook eten en drinken voor onderweg. Of je nu op een gravelbike of op een hybride fiets gaat bikepacken, bij Decathlon vind je de beste zadeltas voor jouw fiets. En er zijn nog meer soorten tassen die je kunt gebruiken voor jouw bikepacking-avontuur.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€69,19
€22,99
Traveller Up - frame tas
SKS

Traveller Up - frame tas

€74,99
Backloader Medium Zadeltas
TOPEAK

Backloader Medium Zadeltas

Vanaf
€65,99
Frame tas
RESTRAP

Frame tas

4.4/5 Op basis van 6089 reviews

Gebruik de stuurtas aan je fiets voor grotere items

Als je op fietsvakantie gaat, is het op een juiste manier inpakken van je spullen erg belangrijk. Je wilt tijdens het fietsen tenslotte niet gehinderd worden door bagage, maar je wilt ook niet lang hoeven zoeken naar je reparatiekit. Daarom is de eerste regel van bikepacking: neem geen overbodige items mee, zoals te veel eten of kleding. In je zadeltas stop je de wat grotere, lichte items waar je niet direct bij hoeft te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan schoenen, eten of extra laagjes om aan te trekken. Een stuurtas voor je fiets gebruik je ook voor grotere items, maar dan de spullen die je pas na de rit nodig hebt. Een matje, slaapzak en een compacte tent zijn goede items om in de stuurtas van je fiets te stoppen.

Let er wel op dat je het gewicht goed verdeeld over de fiets. Een handvat is dat de verdeling ongeveer 30-70 moet zijn. Dertig procent van het gewicht aan de voorkant, bijvoorbeeld in een stuurtas aan je fiets, en zeventig procent aan de achterkant. Het maakt niet uit of je nu op een mtb op pad gaat of met een ander soort fiets, idealiter ligt het zwaartepunt van de fiets zo laag mogelijk. Zorg dus dat je je bepakking op orde hebt voordat je op de pedalen stapt.

Profiteer van de extra ruimte van een frametas

Een frametas helpt om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden, zodat je goed uitgebalanceerd gaat fietsen. Dit is dé opbergplek voor spulletjes die onderweg van pas kunnen komen, maar waar je niet direct bij hoeft te kunnen. Enkele voorbeelden: een reparatieset, reserveonderdelen zoals extra binnenbanden en een EHBO-kitje. Frametassen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Mocht je bijvoorbeeld behoefte hebben aan nog wat meer ruimte, kies dan voor een dubbele frametas. En ga je bikepacken in een gebied waar regelmatig een buitje valt, let er dan op dat de tas voor aan het frame waterdicht is. Zeker als je van plan bent om je smartphone erin te stoppen!

Zadeltassen vind je bij Decathlon ook in allerlei varianten. Zo hebben we in ons uitgebreide assortiment zadeltassen die perfect gebruikt kunnen worden op de racefiets. Mocht je van plan zijn om ook in de avonduren te fietsen, dan zorgt een reflecterende zadeltas voor extra zichtbaarheid op de weg en natuurlijk hebben we ook zadeltassen die waterproof zijn.