Verlichting kinderfiets

Verlichting kinderfiets

Goede verlichting voor de kinderfiets is essentieel, zowel om zelf te kunnen zien als om gezien te worden. Zonder fietsverlichting ben je 's avonds en 's nachts voor andere weggebruikers niet zichtbaar. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden; niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Bij Decathlon kun je terecht voor een uiteenlopend assortiment aan verlichting voor de kinderfiets. Van oplaadbare fietsverlichting tot lampen die gebruik maken van batterijen. Zo gaat je kind veilig en goed voorbereid op pad met de kinderfiets.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Merk
Kleur
Prijs
Nieuw
€23,99
4.2/5 Op basis van 10272 reviews

Is een fietslamp op een kinderfiets verplicht?

In het donker en bij slecht zicht dien je volgens de wet zowel voor- als achter een fietslamp op de kinderfiets te bezitten. Het is hierbij toegestaan om losse fietslampen op de kinderfiets te plaatsen. Daarnaast moet een fiets voorzien zijn van reflectoren op de achterkant, op de banden of spaken en op de trappers. Dit zorgt er namelijk voor dat je kind ook vanaf de zijkant zichtbaar is voor andere weggebruikers.

De fietslamp op de kinderfiets aan de voorkant moet wit of geel licht schijnen, terwijl het achterlicht rood licht dient te geven. De verlichting op de kinderfiets moet daarnaast recht vooruit of achteruit schijnen en mag niet knipperen. Beschikt de kinderfiets over twee voorwielen? In dat geval moet je twee lampen op de kinderfiets plaatsen; links en rechts van het midden. Beide lampen dienen even ver van elkaar neergezet te worden.

Het ruime assortiment fietsverlichting voor de kinderfiets van Decathlon

Een complete set fietsverlichting voor de kinderfiets, goed functionerende koplampen die je aansluit op de dynamo of LED verlichting waarmee je uitstekend zichtbaar bent tijdens zwaar weer? Het assortiment fietsverlichting voor de kinderfiets van Decathlon is enorm. Voor een nieuwe koplamp heb je bijvoorbeeld de keuze uit een model dat op batterijen werkt of op een dynamo. Het voordeel van fietsverlichting voor de kinderfiets die op een dynamo of naafdynamo werkt, geldt dat je nooit te maken hebt met lege batterijen. Als je kind vaak fietst en wellicht buiten de bebouwde kom, is een koplamp die functioneert op batterijen echter aan te raden. De verlichting voor de kinderfiets op batterijen geeft namelijk een hogere lichtopbrengst, waardoor je kind veel meer kan zien op de weg. Vaak werkt de verlichting voor de kinderfiets op oplaadbare batterijen. In sommige gevallen gaat het om reguliere batterijen (AA of AAA), in andere gevallen is de accu geïntegreerd in de verlichting voor de kinderfiets zelf. Dan is het de bedoeling dat je de volledige lamp aan de oplader aansluit.

De verlichting van de kinderfiets aan de achterkant kan ook op dynamo's, batterijen of een accu zijn aangesloten. Sommige modellen zijn op het achterspatbord of aan de bagagedrager gemonteerd. Ook zijn er achterlichten die je kunt bevestigen aan de zadelstang. Uiteraard verkoopt Decathlon uitsluitend verlichting voor de kinderfiets van hoge kwaliteit die voldoet aan de strengste normen. Je herkent de goede verlichting voor de kinderfiets aan het RAI keurmerk. Bekijk ons aanbod verlichting voor de kinderfiets meteen op de website.