Standaard kinderfiets

Standaard kinderfiets

Als je op zoek bent naar een stevige standaard voor een kinderfiets heeft Decathlon zeker dat waar je naar op zoek bent. De standaards voor de kinderfiets dienen om de fiets rechtop te houden en stellen je kind in staat om hem overal stabiel te parkeren. In het uitgebreide en veelzijdige assortiment fietsaccessoires van Decathlon vind je de stevigste standaarden voor kinderfietsen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 2770 reviews

Soorten fietsstandaarden kinderfiets

De fietsstandaard is ontworpen om de fiets stabiel en rechtop te houden nadat je kind hem geparkeerd heeft. Er zijn namelijk niet altijd fietsrekken beschikbaar in de buurt. Bij oudere fietsen raakt het fietsstandaard soms zo versleten of breekt hij zodat je geen andere keuze hebt door hem te vervangen door een nieuwe fietsstandaard voor een kinderfiets. Ze hebben een stevige fietsstandaard voor kinderfietsen van elk type. De montage is eenvoudig: waarbij je soms niet eens je gereedschapskist tevoorschijn hoeft te halen! Waar je de standaard op de kinderfiets monteert, hangt af van het model van de fiets, de grootte van de wielen en het model van de standaard. Zorg ervoor dat de fietsstandaard voor de kinderfiets past bij de maat van fiets.

De keuze voor een standaard voor kinderfietsen hangt in eerste instantie af van de wielmaat. Deze is afgedrukt op de zijwand van de band en is belangrijk om de lengte van de standaard voor de kinderfiets te bepalen. De meeste standaards voor kinderfietsen kunnen gebruikt worden voor fietsen vanaf twaalf inch.

Een enkele of een dubbele fietsstandaard

Een dubbele standaard voor kinderfietsen is niet echt van toepassing. Dergelijke standaards worden vooral gebruikt voor zwaardere fietsen, zoals transportfietsen met kratten of moederfietsen met kinderzitjes. Wanneer je je boodschappen in de kratten verpakt, houdt de dubbele beugel je transportfiets stabiel en voorkomt dat de fiets opzij valt. Met het kinderzitje op de fiets zorgt de dubbele standaard ervoor dat je fiets op zijn plek blijft staan zonder om te kantelen. De meest fietsen worden uitgerust met een enkele standaard. Ze bieden zeker voor de kinderfiets voldoende stabiliteit om de fiets rechtop te houden.

Naast de inchmaat van de wielen is het ook belangrijk om te weten of de installatie op een smalle of een brede plaat moet gebeuren. Dit is afhankelijk van het model van de fiets. De meeste fietsen hebben een 30 mm brede montageplaat. Wil je voor deze fiets een standaard gebruiken, kies dan voor een standaard met een brede bevestiging. Sommige fietsen hebben smalle montageplaten met een breedte van 20 mm. Kies voor deze breedte een fietsstandaard met smalle opzetstukken. Bij Decathlon krijg je voldoende informatie om de juiste keuze te bepalen. De aankoop van een nieuwe kinderfiets is een bijzonder moment voor jou en je kind! Decathlon beschikt over verschillende hippe en kleurrijke modellen. Een standaard op de kinderfiets is het ideale hulpmiddel om te vermijden dat de fiets omvalt en er krassen of andere schade ontstaat.