Stadsfiets helm

Stadsfiets helm

De helm is een onmisbaar accessoire voor alle fietsers, ook voor stadsfietsers. Hoewel stadsfietsen langzamer zijn dan racefietsen en minder snel de grond raken dan mountainbikes en BMX ‘en, zijn de risico's in de stad nog steeds groot. Bij Decathlon zijn er verschillende stadsfietshelmen voor jou. Van de elegante Giro stadsfietshelm tot de veelgebruikte praktische B'Twin. De stadsfietshelmen bij Decathlon zijn allemaal gecertificeerd volgens EN 1078, wat inhoudt dat ze voldoen aan de Europese veiligheidseisen.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietshelm?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
83,16
Abus Helm Hyban 2.0 - Jade Groen
Abus Helm Hyban 2.0 - Jade Groen
ABUS

Abus Helm Hyban 2.0 - Jade Groen

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
145,55
83,16
155,11
231,53
Headset Abus pedelec 2.0 ACE
ABUS

Headset Abus pedelec 2.0 ACE

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
83,16
4.7/5 Op basis van 8640 reviews

De juiste pasvorm voor je stadsfietshelm

De helm moet stevig op je hoofd worden gedragen. Als je probeert om je hoofd zijwaarts of verticaal te bewegen, mag de stadsfietshelm niet afglijden. Let goed op de maat voordat je een stadsfietshelm koopt, dit is essentieel! De riem moet stevig aan de helm worden vastgemaakt, niet te strak. Gebruik de "Y"-sluitingen (beschikbaar bij bijna alle open helmen) om de stadsfietshelm correct af te stellen onder de oren. Houd bij de aankoop van een helm je hoofd omhoog om te zien hoeveel druk deze uitoefent op de achterkant van je nek: als je fiets iets naar voren staat, pas je de maat aan. Onthoud altijd of je haar langer of korter is dan normaal, want dan neem je misschien de verkeerde maat. Losse of strakke pasvorm is niet toegestaan, het moet de juiste maat zijn. Je zoekt het product dat het beste bij je past. De keuze bij Decathlon is zeer gevarieerd: van elegante minimalistische helmen tot sportieve helmen in stoere stijl van snowboarden. Van suède afwerkingen tot de meest tot felle kleuren. Ook de dames vinden bij Decathlon de mooiste stadsfietshelmen vinden om met flair rond te toeren.

Je stadsfietshelm moet comfortabel zijn

Als we fietsen, nemen we vaak zo weinig mogelijk spullen mee omdat de ruimte voor de fietser meestal beperkt is. Maar toch kan het gebeuren dat je ergens ten val komt. Een stadsfietshelm is daarom onmisbaar in het drukke verkeer. De helm moet comfortabel en licht zijn, maar ook geschikt voor alle seizoenen. Je kunt een helm kiezen met een uitneembare vulling die wasbaar is. Het mag een goedkope stadsfietshelm zijn, zolang het maar aan je behoeften en alle veiligheidsvoorschriften voldoet. De meeste stadsfietshelmen kun je met het draaiwiel achteraan gemakkelijk met één hand correct afstellen. Als veiligheid je eerste prioriteit is, hoef je niet verder te zoeken.

Er zijn stadsfietshelmen voor volwassenen en tieners. Ze bieden de perfecte pasvorm en een uitstekende luchtcirculatie. De ventilatie is inderdaad een belangrijk onderdeel van een goede stadsfietshelm. Niemand voelt graag het zweet langs zijn voorhoofd druipen tijdens een rit in het midden van juli. Het is zeker de moeite waard om te investeren in een goede stadsfietshelm met een effectief luchtcirculatiesysteem. Je helm moet de lucht goed laten circuleren en je hoofd koel houden. Meestal heeft een helm die echt op veiligheid is gericht zoals voor mountainbike of BMX minder ventilatieopeningen.