Meisjesfiets

Meisjesfiets

Ben je op zoek naar een betrouwbare meisjesfiets zodat je dochter veilige kilometers aflegt naar school of buitenschoolse activiteiten? Decathlon ontwikkelde onder meer een speciale kinderfiets waar kinderen van de leeftijd 4, 5 en 6 uitstekend mee leren fietsen. De meisjesfietsen en jongensfietsen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Waar het ene meisje het liefst een rustig of stoer design kiest zonder te veel poespas, houdt de ander juist van een roze fiets met bloemetjes. Wij helpen je de juiste te kiezen.

Advies nodig?
Hoe kies ik een kinderfiets?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
‪WIELGROOTTE‬
‪LEEFTIJD‬
‪LENGTE‬
Kleur
‪TYPE FRAME‬
‪AANTAL VERSNELLINGEN‬
Merk
Prijs
VERKOPER
bekijk in  360º
449,95 -11%
399,95
4.5/5 Op basis van 20423 reviews

Een meisjesfiets van 16 inch bij de juiste lengte

De lengte van je dochter speelt een essentiële keuze bij het aanschaffen van een meisjesfiets. De grootte wordt hierbij aangegeven in inches. Zo is een meisjesfiets van 10 inch geschikt voor de allerkleinsten van één tot drie jaar, terwijl kinderen met de leeftijd van tien tot veertien uitstekend fietsen op een meisjesfiets van 26 inch. Let hierbij op het aantal centimeters van de lichaamslengte; bij 85 tot 100 centimeter is een meisjesfiets van 10 inch geschikt, bij een meisje met een lichaamslengte van 145 centimeter een meisjesfiets van 26 inch.

Belangrijk is om hierbij geen meisjesfiets aan te schaffen die te groot is voor het kind. Dit kan namelijk verleidelijk zijn aangezien je ervan uitgaat dat het kind snel zal groeien en de fiets dan groot genoeg zal zijn. Het fietst echter oncomfortabel en lastig voor het kind, en kan daarnaast voor onveilige situaties op de weg zorgen. Het meisje kan namelijk te weinig controle op een te grote fiets uitoefenen. Koop je bovendien voor het eerst een meisjesfiets om je kind te leren fietsen? Dan is het vrijwel onmogelijk om hier uitstekend op te oefenen.

De veiligheid van de meidenfiets

Naast de grootte van de meidenfiets is het verstandig om een kinderfiets te kopen die de bewegende onderdelen zoveel mogelijk beschermt. Een voorbeeld is een gesloten kettingkast, net als jasbeschermers zodat er geen onderdelen tussen de spaken komen. Een aantal van de fietsen binnen het assortiment van Decathlon beschikken over een kettingkast, spatbord en standaard. Op deze manier kan je dochter heerlijk fietsen zonder vuil te worden of de meidenfiets te beschadigen. Verder beschikken sommige fietsen over een speciaal Stop-Easy-systeem, waardoor het eenvoudig is om te remmen. Voor extra veiligheid koop je handige zijwieltjes die extra stabiliteit creëren. Zo gaat je dochter veilig naar school en naar de muziekclub, hobbyclub of sportvereniging.

Om de veiligheid te vergroten is het verstandig een meidenfiets te kopen die van fietsverlichting is voorzien. Ook bieden wij modellen aan met extra veiligheidsmiddelen, zoals witte veiligheidsstrepen op de wielen of reflectoren. De persoonlijke wensen van dochter en ouder spelen hierbij een rol. Voor de allerkleinsten bepalen de ouders vaak wat voor soort fiets het meest geschikt is. Hoe ouder de meisjes echter worden, des te meer zij hun eigen voorkeuren hebben. Decathlon biedt dan ook een breed aanbod aan kinderfietsen aan, zodat volledig met eigen stijl, design en ontwerp rekening wordt gehouden. Kan je kind niet wachten om te gaan fietsen? Bekijk dan direct ons uitgebreide assortiment in de webshop!