Kinderfiets 18 inch

Kinderfiets 18 inch

Klaar om de wijde wereld te ontdekken? Met de kinderfietsen van 18 inch die Decathlon aanbiedt leert je zoon of dochter in een razendsnel tempo om te leren fietsen. De kinderfiets van 18 inch is in allerlei kleuren verkrijgbaar en beschikken standaard over een kettingkast, standaard en spatbord. Hierdoor geniet je kind van een prachtige fietstocht zonder vies te worden of de fiets te beschadigen. Daarnaast bieden we handige kinderfietsaccessoires aan, waaronder een grappige fietsbel, stuurmandje of poppenzitje. Bovendien gaat je kind veilig de weg op dankzij een stevige fietshelm in verschillende modellen en kleueren. Wist je dat je ook een kinderfiets kan huren?

Advies nodig?
Hoe kies ik een kinderfiets?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
‪TYPE FRAME‬
Merk
Prijs
VERKOPER
€299,00 -18%
€244,00
*De uitverkoop begint op 7-7-2023
€289,00 -27%
€209,00
*De uitverkoop begint op 7-7-2023
€299,00 -20%
€239,00
*De uitverkoop begint op 7-7-2023
€329,00 -21%
€259,00
*De uitverkoop begint op 7-7-2023

Een 18 inch fiets voor de leeftijd vier tot acht kopen

Kinderfietsen worden ingedeeld aan de hand van de maat van de wielen. Zo zijn 18 inch fietsen voor de leeftijd vier tot acht jaar geschikt. De lichaamslengte van je zoon of dochter is echter doorslaggevend bij de keuze voor de meest geschikte kinderfiets. De 18 inch fiets leeftijd is namelijk een gemiddelde, en niet ieder kind is zo groot als de ander. Daarom wordt naast de 18 inch fiets leeftijd ook wel de kledingmaat van 110-116 en de zadelhoogte van 58 centimeter vermeld. De zadelhoogte geeft de hoogte van de grond tot het fietszadel aan, oftewel de binnenbeenlengte. Het zadel staat hierbij in de laagste stand, zodat bij de groei van je zoon of dochter het omhoog kan worden gezet. Er zijn overigens qua maat geen verschillen tussen een jongens- of meisjesfiets. Decathlon biedt kinderfietsen van 18 inch in allerlei soorten en kleuren aan. Van een knalroze fiets inclusief handvatten met franjes en een bloemenmandje tot een stoere fiets met een strak en matzwart design. Zo rijdt ieder kind op een comfortabele en veilige fiets die perfect bij hun karakter past.

Een veilige 18 inch fiets voor een comfortabele fietstocht

Bij het kopen van een 18 inch fiets is het belangrijk dat het kind goed bij het stuur en de pedalen moet kunnen, en daarbij goed rechtop kan zitten. Een veelgemaakte fout is om een fiets op de groei te kopen. Kinderen hebben dan echter veel moeite om te leren fietsen en kunnen het plezier in het rijden verliezen. Koop daarom een 18 inch fiets met een in hoogte verstelbaar zadel en stuur, waardoor je kind extra lang van de fiets geniet. Verder beschikken de 18 inch fietsen van Decathlon over een uniek Stop-Easy systeem, waardoor het kind eenvoudiger kan remmen dan bij een handremsysteem.

De materiaalkeuze van de kinderfiets van 18 inch speelt ook een belangrijke rol. Kinderen gaan over het algemeen ruwer om met de fiets dan volwassenen, waardoor het belangrijk is dat de kinderfiets van 18 inch tegen een stootje kan. Een stalen frame zorgt voor stevig rijcomfort en gaat gedurende een lange tijd mee. Zorg er echter voor dat de kinderfiets van 18 inch niet te zwaar is voor een kind. Benieuwd naar onze kinderfietsen van 18 inch? Bekijk direct ons veelzijdige assortiment aan jongens- en meisjesfietsen in de webshop!