Driewieler

Driewieler

Als ouder geef je je kind graag nieuwe prikkels om hun vaardigheden te ontwikkelen. Het moet leuk en innovatief zijn, maar tegelijkertijd stimulerend en geschikt voor hun persoonlijke groei. Eerst de driewieler, dan de loopfiets. Door beide voertuigen stapsgewijs te gebruiken, leert je kind zowel trappen als balanceren. Deze strategie zal de weg effenen voor een snelle en vlotte overgang naar het zelfstandig besturen van een tweewieler, waarbij je uiteraard aan de zijde van je kind zult staan. Loopfietsen kunnen worden aangeboden tussen 2½ en vijf jaar.

Advies nodig?
Hoe kies ik een loopfiets?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Kleur
Prijs
3.8/5 Op basis van 73 reviews

Vanaf wanneer kan je kind een driewieler fiets gebruiken

De driewieler fiets kan gebruikt worden vanaf het moment dat het kind zelfstandig gaat lopen en staan. Driewieler fietsen stimuleren de verbeelding, een gevoel van beweging en van echt zelfrespect in verband met de fysieke capaciteiten van het kind. Het is soms moeilijk om er een te kiezen op basis van de lengte van het kind. Daarom laten wij zien aan welke eisen de driewieler moet voldoen rekening houdend met de ontwikkeling van je kind.

Vanaf acht tot twaalf maanden, afhankelijk van de mogelijkheden van je baby en de plaats waar je de driewieler meer gaat gebruiken, kun je beginnen met het geven van de eerste driewieler fiets. Na verloop van tijd zullen de elementen van de driewieler moeten veranderen om zich aan te passen aan fysieke en mentale groei en om zich aan te passen aan nieuwe fysieke en mentale vaardigheden. Je kunt in ieder geval beginnen met een driewieler met duwstang en geleidelijk overschakelen naar een loopfiets voor je peuter. Op de verpakking van driewielers staat vaak een generiek aantal jaren vermeld, waarmee aan de behoeften van het kind kan worden voldaan. Het is een belangrijk element omdat het je eenvoudig naar het juiste model zal leiden. De selectiecriteria moeten daarom betrekking hebben op het beoogde gebruik en de leeftijd.

Een driewieler met duwstang

Van jongs af aan kun je je kind een driewieler geven die licht en gemakkelijk te gebruiken is. Hoe vreemd het ook mag lijken om zulke tere kleintjes een driewieler aan te bieden, dit is een geweldig idee om hen de kans te geven enkele vaardigheden te stimuleren die zij anders later moeilijk zouden kunnen ontwikkelen. De driewieler kan een goed alternatief zijn voor de kinderwagen, aangezien er driewielers met een duwstang in ons aanbod zitten waarmee de ouders de kinderen kunnen dragen en laten rondlopen. Een groot gevoel van zelfstandigheid en speelruimte wordt vanaf het begin overgebracht. Zij worden aangemoedigd om verder te gaan dan hun eigen mogelijkheden, waarvan zij denken dat die beperkt zijn. Bovendien is het een perfecte manier op te wennen aan de trapbeweging! Met dit fietsje met duwstang verkent het kind de buitenomgeving en speelt het met andere kinderen. De driewieler met duwstang is geschikt voor kinderen van tien tot twaalf maanden. De driewieler heeft een sterk frame, trappers en meestal rubberen wielen waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is, zelfs op gladde en verharde wegen.