Direct drive fietstrainer

Direct drive fietstrainer

Dus je weet dat je op het gebied van accessoires voor je racefiets een fietstrainer voor in je interieur aan wilt schaffen, maar nu moet je beslissen welke je wilt. Helemaal niet zo’n gek idee dat je misschien niet helemaal weet waar je moet beginnen. Er zijn vandaag de dag namelijk veel varianten op de markt. We kunnen simpelweg een onderscheid maken tussen direct drive trainers en achterwieltrainers. Veel fanatieke fietsers kiezen al snel voor een direct drive fietstrainer. Wat de voordelen zijn van een direct drive fietstrainer, lees je hier.

Advies nodig?
Hoe kies ik de beste fietstrainer voor mij?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 182 reviews

Op deze manier bevestig je je racefiets op een smart fietstrainer

Je gaat natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag met je eigen smart fietstrainer. Wil je je racefiets graag op de direct drive fietstrainer zetten, dan doe je dit door het achterwiel te verwijderen van je racefiets en deze op de as en cassette van de trainer te zetten. Door de rol vervolgens tegen een band aan te spannen, kun je aan de slag gaan met de trainer.

Het beste van allemaal? Met de smart fietstrainer ben je er zeker van dat je niet te maken krijgt met een wielslip en je band blijft hierdoor in de meest goede staat. Let er wel op dat de band goed opgepompt is en de spanning precies op de rol staat. Ook is de smart fietstrainer erg stil in gebruik, het vermogen is vele malen nauwkeuriger en bovendien profiteer je van een erg goed weggevoel. Een trainer biedt gemiddeld een weerstand tot ongeveer 2000 watt.

Een fietservaring met trainers Zwift

Kies je ervoor om te trainen op een direct drive fietstrainer, dan is het meer dan normaal dat je graag zoekt naar de nodige uitdaging. Op de weg raak je immers continu geprikkeld door invloeden om je heen. Daarom is het een slim idee door een direct drive fietstrainer te combineren met apps zoals trainers Zwift. Deze app is onder zowel fietsers als onder hardlopers razend populair. Samen met vrienden of met andere gebruikers van de app, kun je strijden om de snelste etappe.

Gelukkig hoef je naar de meest professionele trainers Zwift niet lang te zoeken. De meeste fabrikanten werken namelijk samen met deze partij, om ervoor te zorgen dat de trainer altijd compatibel is met de app. Trainers Zwift heeft altijd een erg hoge nauwkeurigheid. Kies ervoor om te gaan voor een uitdagende virtuele klim of verken virtueel de polders. Zowel hellingspercentages als hellingsdalingen kunnen door de app worden gestimuleerd. Ook voelt de overgang van bergaf naar bergopwaarts en vertragen en accelereren erg goed op de direct drive trainers. Wil je graag meer weten over de goedkoopste direct drive fietstrainer uit de collectie of heb je vragen over bijvoorbeeld een Elite model? We helpen je graag verder in een van onze Decathlon winkels. Een direct drive fietstrainer schaf je online aan of in een van de winkels in het land.