BMX helm

BMX helm

Of je nu een amateur, een ervaren rijder of een professionele fietser bent, elke rijder zou een helm moeten dragen om zijn hoofd te beschermen. Het dragen van een helm is dan ook onmisbaar voor BMX rijden. Voor BMX-freestyle (skills, jumping etc.) kun je kiezen voor een bolle helm terwijl voor BMX-wedstrijden een integraalhelm verplicht is. Bij Decathlon helpen we je bij het kiezen van de beste bmx helm met behoud van de stijl die past bij jou en je BMX fiets! Alle helmen van onze eigen merken B'Twin, Oxelo, Van Rysel en Rockrider zijn EN1078 gekeurd.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietshelm?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€44,99
€47,99
Fietshelm Dames - Roze
PRO SPORT LIGHTS

Fietshelm Dames - Roze

Verkocht en verstuurd door Pro Sport Lights

€47,99
€47,99
Fietshelm - Zwart - Unisex
OPTIMIZ

Fietshelm - Zwart - Unisex

Verkocht en verstuurd door Pro Sport Lights

€44,95
€47,99
€42,99
€57,95
REKD Helm Elite 2.0 Red
REKD

REKD Helm Elite 2.0 Red

Verkocht en verstuurd door Streetsurfshop

4.7/5 Op basis van 7972 reviews

Welke fietscross helm wordt aanbevolen voor BMX racen

BMX-races, ook wel fietscross genoemd, is een race waarbij BMX-fietsen worden gebruikt voor competitie. De fietsers halen hoge snelheden en moeten veel sprongen maken. Door de sterkte, snelheid en hoge valrisico is de integraalhelm de geschiktste fietscross helm voor je veiligheid. De fietscross helm bedekt het hele hoofd van de fietser en biedt zo goed mogelijke bescherming. Ook het comfort en de geluidsisolatie van deze BMX helm zijn optimaal.

Het belangrijk om een helm te hebben die het hele hoofd bedekt. In de integrale versie heeft de BMX helm ook het grote voordeel dat het je gezicht beschermd. Kaak, neus, kin: alles is beschermd tegen schokken en vallen. BMX is een discipline waar rijders vaak worden blootgesteld aan gevaren door hard rijden, sprongen, bochten en concurrenten. Het is dan ook verstandig om jezelf volledig te beschermen met een comfortabele fietscross helm; juist als je een uitdagende rijstijl hebt. Professionele BMX racers dragen dit soort helmen. De bolvormige BMX helm is eenvoudiger en lichter. Het beschermingsbereik is breed en omvat beide zijden van het hoofd. Alleen het gezicht is niet beschermd. Deze helmen zie je vaker en zijn ook geschikt als je met je BMX naar het skatepark gaat bijvoorbeeld.

Een BMX helm voor je kind

Ook als je kind nog niet van een helling of een trap springt, is deze BMX helm een noodzakelijk beschermingsmiddel. Alle BMX helmen kind zijn aangepast aan de primaire vorm voor maximale veiligheid. Bovendien zijn alle BMX helmen voor je kind bij Decathlon EN 1078 gecertificeerd. Ze zijn ontworpen voor fietsen, maar kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij inline skaten. Hoewel zowel conventionele helmen als BMX helmen voor kinderen het hoofd goed beschermen, zijn er toch verschillen:

  • Een BMX helm kind is bestand tegen meerdere valpartijen, terwijl gewone fietshelmen al na de eerste botsing moeten worden vervangen.
  • Een BMX helm is ontworpen om de achterkant van het hoofd en de nek te bedekken en te beschermen, wat andere fietshelmen niet bieden.

Voor het onderhoud van je helm zijn er sprays die speciaal zijn ontwikkeld voor het reinigen van de binnenkant en buitenkant van je BMX helm. Elke maand een beetje sprayen en laten drogen en je helm blijft lange tijd in topconditie. Met een stevige BMX helm zullen jij en je kind veel veiliger voelen. Je vindt er zeker eentje bij Decathlon dat aan je wensen voldoet!