Bidon kind

Bidon kind

Bij Decathlon ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een bidon voor je kind. Een bidon voor je kind is superhandig, want op deze manier heeft jouw kind altijd drinken bij zich als hij of zij gaat fietsen. In ons assortiment vind je een bidon voor je kind van het merk BTWIN in verschillende soorten, maten en kleuren. Nog een bidonhouder of fietsbidon nodig? Ook daarvoor slaag je bij Decathlon!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 1329 reviews

Een kinder bidon stimuleert om voldoende te drinken

Kinderen zijn vaak heel actief bezig. Zo spelen ze graag buiten en doen ze daarnaast ook veel aan sport. Aangezien ze veel bewegen, verliezen ze veel vocht. Het is daarom heel belangrijk dat jouw kind voldoende blijft drinken. Voor volwassenen is de normale behoefte ongeveer 1,5 liter per dag. Kinderen die veel sporten en/of buiten spelen wordt geadviseerd om 2 tot 4 liter vocht te drinken. Met een kinder bidon stimuleer jij de kleintjes om voldoende te blijven drinken. In de kinder bidon kun je heel gemakkelijk water of een sportdrank meenemen.

Het belang van water voor je kind: water is namelijk de meest gezonde dorstlesser. Zo houdt water je vochtbalans op peil en worden giftige stoffen in het lichaam van je kind afgevoerd. Kinderen hebben meer water nodig dan volwassene nodig omdat hun lichaam nog in volle groei is. Kinderen ervaren nauwelijks dorst. Daarom is het belangrijk om kinderen te leren om regelmatig water te drinken. Een kinder bidon kan hierbij helpen. Kinderen kunnen een bidon meenemen tijdens het sporten, maar ook naar school of naar een pretpark. Door een waterfles bij de hand te hebben, moedig je jouw kind aan om zelf te drinken.

Bidons voor kinderen: speciaal ontworpen voor kleinere kinderhanden

In ons assortiment vind je sportbidons van het merk BTWIN. Je kunt uit verschillende kleuren kiezen, namelijk: blauw, rood en zwart. Er zit dus gegarandeerd een bidon voor je kinderen tussen die ze mooi vinden. De bidons van BWTIN zijn specifiek ontworpen voor kleinere kinderhanden. De bidons hebben een inhoud van 380 ml. De bidon kind heeft een zachte tuit, geschikt voor een kindermond. Bovendien is de bidon voor kinderen zo ontworpen dat hij makkelijk in de houder op het stuur of kader van de fiets glijdt. Maak de bidon voor je kind regelmatig schoon. Bidons zijn meestal een broeinest van bacteriën en schimmels. Daarom is het verstandig om de bidon regelmatig schoon te maken.

Als je een bidon voor kinderen koopt die vaatwasser bestendig is, dan kun je hem op die manier wassen. Als dat niet het geval is, dan kun je de bidon met de hand wassen. Hiervoor kun je warm water met een beetje soda of azijn gebruiken. Na een jaar is het raadzaam om de bidon voor je kind te vervangen voor een nieuw exemplaar. Is jouw kind gek op fietsen? Dan is een bidonhouder ook zeker geen overbodige luxe. Zo kan jouw kindje eenvoudig zijn of haar kinder bidon meenemen tijdens het fietsen of mountainbiken. Regelmatig drinken is namelijk erg belangrijk als je sport.