Zomer fietskleding

Zomer fietskleding

Een fietstocht gedurende de warme zomermaanden vereist geschikte fietskleding. Geen enkele fietser wil namelijk op pad met een doorweekt shirt, zweet wat in de ogen druppelt of last krijgen van oververhitting. Door de juiste zomer fietskleding te dragen kun je dit gemakkelijk voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je fietsshirt licht van gewicht is en vocht optimaal kan opnemen. Zo drijf je het vocht af en blijft je huid schoon en droog. Professionele fietsers dragen dan ook wel een fiets ondershirt wat je lichaamstemperatuur constant houdt tijdens de fietstocht. Voor langere en intensievere ritten is een fietsbroek van hoge kwaliteit bovendien een must.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
120,00 -59%
49,00
120,00 -59%
49,00
160,00 -44%
89,00
150,00 -30%
105,00
120,00
Echelon Gilet
Echelon Gilet
ISADORE

Echelon Gilet

Verkocht en verstuurd door Isadore
115,00
Alternative Vest Dames
Alternative Vest Dames
ISADORE

Alternative Vest Dames

Verkocht en verstuurd door Isadore
80,00
145,00
150,00 -30%
105,00
150,00 -30%
105,00
115,00
Alternative Vest
Alternative Vest
ISADORE

Alternative Vest

Verkocht en verstuurd door Isadore
130,00 -30%
91,00
145,00 -30%
101,50
4.4/5 Op basis van 48512 reviews

Fietskleding voor heren in de zomer

Voor het beoefenen van wielersport is het dragen van de juiste fietskleding voor heren in de zomer een must. De fietskleding voor heren in de zomer moet comfortabel zitten, zodat je topprestaties bereikt. Decathlon.nl biedt uitsluitend fietskleding voor heren in de zomer van hoge kwaliteit. Daarnaast is de meeste fietskleren voor heren in de zomer direct uit voorraad verkrijgbaar, waardoor je jouw favoriete items snel in huis hebt.

Fietskleding voor mannen is niet alleen comfortabel tijdens de fietstocht, het geeft ook essentiële bescherming. Een voorbeeld hiervan is de fietshelm. Tijdens een snelle wielertocht wil niemand vallen, maar als het onverhoopt toch gebeurt beschermt dit hulpmiddel tegen een harde klap aan je hoofd. Andere handige fietskleding voor mannen is een korte wielerbroek, MTB handschoenen of fietssokken.

Fietskleding voor dames in de zomer

Je vraagt je wellicht af of je als beginnende wielrenster direct aparte fietskleding voor dames in de zomermaanden moet aanschaffen, of dat je gewoon een herenmodel kan selecteren. Het varieert echter per item of het verstandig is om fietskleding voor dames in de zomer te kopen. Bij fietsbroeken en fietsshirts is het bijvoorbeeld verstandig om een specifiek damesmodel te selecteren, aangezien deze kleding specifiek op het lichaam van de vrouw is ontworpen. Bij fietskleding voor dames in de zomer als een fietshelm of sokken maakt de keuze voor een herenmodel niet uit. Deze exemplaren worden namelijk unisex gemaakt, zodat je zonder problemen elk model kan passen.

De belangrijkste fietskleding voor dames in de zomer bestaat uit handige functionele broeken, shirts en fietsjacks. Qua zomer fietskleding kiezen dames er vaak voor om een broek zonder bretels aan te schaffen, aangezien deze eenvoudiger aan- en uit te trekken is. Het voordeel van een broek met bretels is echter dat de broek op zijn plaats blijft. Ook is de bovenkleding van zomer fietskleding voor dames vaak kleurrijker. Bij het aanschaffen van de zomer fietskleding let je op de bewegingsvrijheid en de pasvorm. Je moet ongeremd je benen kunnen bewegen voor optimaal comfort en maximale prestaties. De meeste zomer fietskleding is daarom geproduceerd van uiterst elastische stof met een nauw aansluitende pasvorm. Zo vind je veel Lycra stof terug in de verschillende zomer fietskleding. Ben je benieuwd welke zomer fietskleding Decathlon in het assortiment heeft? Laat je dan meteen inspireren door onze handige items in de webshop.